2022. február 22., kedd

BENZINÁR-STOP: NEKIK MÁR A LÉTÜK A TÉT

HÍRKLIKK
Szerző: SOMFAI PÉTER
2022.02.22.


Ez a hét is úgy kezdődött, ahogyan a közelmúltban az elégedetlen pedagógusok esetében is: a kormány nem engedett. Mondhattak akármit az üzemanyagárak befagyasztásával pórul járt kisvállalkozók, a minisztérium illetékese is ismételgette a magáét: „egész Európában emelkedik az üzemanyagok ára”, a „rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekre van szükség”, „a kormány, mint mindenben eddig is, a magyar családok oldalán áll”. „Aggodalomra semmi ok, a tárgyalások konstruktív mederben folytatódnak” – nyilatkozták a résztvevők, és mindenki ment a maga dolgára. Történt viszont valami, ami megváltoztathatja a dolgok menetét.


„Jó hírrel tudok szolgálni – hívott fel késő délután Egri Gábor Zoltán, az Envikút Kft. ügyvezető igazgatója, a konfliktusban érdekelt egyik országos töltőállomás hálózat vezetője. – Megalakult a mai napon 300 kicsi- és közepes vállalkozás részvételével a Független Benzinkutak Szövetsége, amely egyesületi formában képviseli majd a szakmánkat.”

Egy nyilatkozatot is elfogadtak, amelyben kijelentik: támogatják a kormány családpolitikáját, de nem azt, ami a családok terhére történik. Kérik a hatósági ár törlését, illetve azt, hogy ha a kormány mégis ragaszkodik ehhez a megoldáshoz, azt törvényesen tegye. Javasolják, hogy csökkentsék öt százalékra az üzemanyagok áfáját, és így könnyítsenek a családok terhein. Egri Gábor a lengyelek példájára hivatkozik, ahol nyolc százalékra csökkentették az áfát, ezzel a kicsi és közepes piaci szereplőket nem taszították le az útról. Tízezer család megélhetése a tét...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.