2022. február 21., hétfő

ORBÁN BOSSZÚJA MIATT SZÁLLTA MEG A NAV A DANKÓ UTCÁT, DE IVÁNYI GÁBOR SOHA NEM ADJA MEG MAGÁT - IVÁNYI GÁBOR A MAGYAROK MÓZESE, CSAK NEM ISMERIK FEL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.02.21.


Ha az ellenzéki összefogás nem is, Orbán Viktor pontosan tudja, hogy ki az ő antitézise és legnagyobb ellenfele, akinek élete, munkája, létezése az álkeresztény fasiszta NER megkérdőjelezése. Iványi Gábor hiteles keresztény, hiteles demokrata, aki a valódi rendszerváltás szimbolikus alakja, aki az elesett, rászoruló magyar emberek védelmével, ápolásával a nemzeti értékek és a magyar nép igazi képviselője, szemben az ő embertelen, antihumánus, antikrisztusi, kiváltságokra épülő hazug rendszerével.

Iványi Gábor Orbán legfőbb ellenfele, akitől ő fél, mert Iványi Gábor képviseli mindazt, amit Orbán elárult, megtagadott és eltaposott. Iványi Gábor szembesíti őt egykori önmagával, az igazsággal. Iványi Gábor tart egyedül tükröt neki, amelyben világosan látszik Orbán minden hazugsága, rendszerének antikrisztusi és fasiszta jellege. Iványi Gábor az egyetlen ember, aki Orbán lelkiismeretét eléri, és ezért Iványi Gábor az egyetlen ember, akitől fél. Iványi Gábor az egyetlen ember, aki a legkisebb megalkuvást nem tette és nem hódolt be neki.

Egy diktátor nem képes ezt elviselni. Minden diktátor életében van egy ilyen ember, aki az ő ellentéte. Akinek létezése naponta emlékezteti őt az aljasságára, a gonoszságára, minden hazugságára. Orbánnak Iványi Gábor ez az ember, akit egykori önmaga annyira tisztelt, hogy két gyermekét is vele kereszteltette meg. Iványi Gábor testesíti meg mindazt, amit Orbán megtagadott, elárult, amit megtaposott. Iványi Gábor az a próféta, aki a gonosz királyt meginti, szembesíti. Az a próféta, akit a gonosz király meg akar öletni.

Orbán rendszerében (egyelőre) van túlélés, de csak azoknak, akik meghúzzák magukat. Akik elismerik ezzel Orbán hatalmát, erejét, és nem húznak ujjat vele. Iványi Gábor nem ez. Iványi Gábor az egyetlen ember, aki a legkisebb kompromisszumot nem kötötte meg Orbánnal, még hallgatólagosan sem, hanem fasisztának nevezte a rendszerét, őt magát diktátornak, aki nem szépített semmit a valóságon csak azért, hogy megússza. Semmi alkut nem kötött, hogy azzal Orbán bosszúját elkerülje, jogait visszakapja és a neki járó állami támogatásokat megszerezze.

Valamikor ilyen szeretett volna lenni Orbán, lehetett is volna, de nem lett. A hatalomvágya nagyobb volt, mint a tisztessége, és amikor az ördög felkínálta neki mindazt, amit Jézusnak a pusztában, akkor ő igent mondott. Iványi Gábor pedig egész életében nemet. Ezért áll szemben ez a két ember egymással, mert két ellenpólust képviselnek. Iványi Gábor Isten embere, Orbán a sátán szolgája. Iványi Gábor azt teszi, amit Jézus Krisztus és az evangélium mond, Orbán pedig ennek az ellenkezőjét, amit a Biblia által hazugnak és embergyilkosnak nevezett ördög mond.

Akit érdekel, hogy mi az igazi kereszténység, akkor azt nem Orbánnál, Semjénnél, a semmiféle társadalmi támogatottsággal nem rendelkező kereszténydemokratáknál, hanem Iványi Gábornál találja meg a Dankó utcában. Ez fáj legjobban Orbánnak, hogy létezik az ő ellentéte, annak a kereszténységnek, emberségnek, humánumnak az igazi képviselője, aminek ő csak hazudja magát. A magyar nép igazi barátja Iványi Gábor, aki a szegényeket, az elesetteket, az üldözötteket és a jogfosztottakat képviseli, értük dolgozik, őket ápolja és védelmezi Orbánnal szemben.

Iványi Gábor hiteles kereszténysége azt is élesen mutatja meg, hogy az igazi kereszténység nem elnyomó, nem jogtipró, nem ítélkező, hanem tiszteletben tartja mindenki jogait, emberi méltóságát, sem a vallás, sem az egyház, sem az erkölcs nevében nem üldöz senkit, nem bélyegez meg senkit, nem gyűlöl senkit, hanem mindenkit elfogad, befogad, tiszteletben tart, ahogy Jézus Krisztus tette, amikor mindenkiért kifizette az árat, és nem kérdezte senkitől, hogy te miben vagy vétkes, hanem ingyen ajándékozta mindenkinek a megbocsátást, a megigazulást és a kegyelmet.

Ezt képviseli Iványi Gábor, és ezt fordítja a mindenapok cselekvésének szintjére. Ez azt is mutatja, hogy a kereszténység autentikus államformája nem az elnyomó fasiszta állam, hanem a liberális demokrácia, és Iványi Gábor ezt a kettőt képviseli hitelesen a személyiségében. Emiatt üldözi őt Orbán Viktor. Mert Iványi Gábor létezése, munkája, a NER hazugságainak cáfolata, az illiberálisnak mondott fasiszta diktatúra leleplezése, Iványi Gábor létezése a szellemi és erkölcsi vádirat Orbán ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.