2022. március 1., kedd

A SZANKCIÓK MIATT FEL KELLENE MONDANI PAKS2-ŐT IS

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2022.03.01.


Mind politikailag, mind praktikusan megvalósíthatatlanná teszik a Paks2 beruházást a bevezetett nemzetközi pénzügyi és technológiai export-import korlátozások csakúgy, mint az általános geopolitikai kockázatminimalizálás jegyében, az orosz együttműködések felszámolása – állítja Jávor Benedek. A zöldpolitikus ezzel Orbán Viktor kijelentésére reagált, miszerint Paks-2 nem lesz az Oroszország elleni szankciók része. Egyben követelést is megfogalmaz: a kormány „az ellenzéki szakértők bevonásával azonnali hatállyal állítson fel egy munkacsoportot, amely megvizsgálja, hogy a Paks2 projekt kútba esésével hogyan lehet biztosítani Magyarország energiaellátását a 2030-as évtizedre”.


„Paks 2-t meg az energia kérdését ki kell hagyni a szankciós kérdésekből, mert egyébként mi fogjuk megfizetni a háború árát, és ezt senki sem akarhatja” – „vetette oda”, mintegy mellékesen Orbán Viktor az M1-nek adott interjúnak csúfolt kinyilatkoztatásában.

„Azonnali hatállyal, a háborús helyzetre hivatkozással mondják fel a Paks2 szerződést” – követeli ugyanakkor Jávor Benedek, aki szerint mára a kormány számára is nyilvánvaló kell legyen, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszióval a Paks2 projektnek vége. A paksi projektet a kezdetektől támadó zöldpolitikus (aki jelenleg Budapest brüsszeli képviseletének vezetője) Facebook-bejegyzésében nem csak arra hivatkozik, hogy a nemzetközi szankciók ellehetetlenítik a projektet – például a paksi projektet finanszírozó VEB Bank is tiltólistára került –, hanem arra is, hogy a projekt miatt meggyengült Magyarország energiabiztonsága...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.