2022. március 11., péntek

„MINDENT MEGOLDUNK, MINDENT IS!” - ÍGY IRÁNYÍTOTTÁK A KÖZPÉNZBEN ÚSZÓ NAGYVÁLLALATOKIG ÉRŐ SZÁMLAGYÁRAT

444.HU
Szerző: ZÖLDI BLANKA
2022.03.11.


- Precíz győri adónyomozók éveken át üldöztek, majd lekapcsoltak egy óriási számlagyáros hálózatot.

- ATM-ekből kivett milliók, a 4iG egyik főnökével szervezett találkozó és az összeomlás szélén álló, mindent lepapírozó alkalmazottak - mindez a szervezet mindennapi működésének része volt.

- Cikksorozatunk második részében bemutatjuk, kik és hogyan irányították ezt a rendszert: a Nagymestertől a bukott ügyészig.

Több mint tíz évvel ezelőtt, 2010-ben egy börtönben találkozott egymással két férfi. Mindketten a harmincas éveik elején jártak, és mindketten korrupciós vádak miatt voltak előzetes letartóztatásban.

Egyikük Fuzik Zsolt volt, egy akkor 33 éves, rendőrtiszti és műszaki végzettséggel rendelkező férfi. Korábban a CBA, majd 2008-tól a BKV informatikai igazgatója volt, 2009 decemberében azonban korrupciós bűncselekménnyel vádolták meg. A börtön elől állítólag egy osztrák síparadicsomba menekült, végül 2010 februárjában került előzetes letartóztatásba.


A másik férfi a Fuziknál két évvel fiatalabb, jogász végzettségű Varga Gergely volt, aki korábban a Fővárosi Ügyészség szóvivőjeként dolgozott. A vádirat szerint Varga elégedetlen volt ügyészi fizetésével, ezért több esetben pénzt kért egyes ügyek érintettjeitől, hogy a közbenjárására enyhébb ítéleteket hozzanak a bíróságok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.