2022. április 1., péntek

EZÉRT KI IS ZÁRHATJÁK A NATO-BÓL MAGYARORSZÁGOT – HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa.hu
2022.04.01.


Volt moszkvai nagykövet az orosz hekkerek jelenlétéről

Az elsődleges kérdés, hogy a NATO-tagországokat tájékoztatta-e a kormány a behatolásról. Mivel szövetséges államokról van szó, az lett volna a legfontosabb, hogy értesítsék őket arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium védett hálózatához is hozzáférhettek a hekkerek, amelyeken e szövetségesek biztonságát is érintő titkos adatokhoz hozzáférhettek.

A taskenti szál

“A volt diplomata ezek után arra a következtetésre jutott, hogy a minisztérium vezetése Szijjártóig bezárólag nemhogy nem tudta megvédeni a biztonsági rendszert, de számára úgy tűnt, még ragaszkodtak is ahhoz, hogy az támadható legyen.” Nem ezt hívják hazaárulásnak?

Meghekkelték a Külügyminisztérium Facebook-oldalát

Egy horogkeresztes és orosz zászlós kép is felkerült a tárca oldalára, amit azóta elérhetetlenné tettek.

Az orosz propagandát és a NATO-retorikát váltogatja a Honvédelmi Minisztérium

Mindez persze attól függ, milyen eseményről van éppen szó…

Nagyon készül a rendőrség is a választásra

Külön védelmet kap most is a Nemzeti Választási Bizottság, a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Központ.

Fideszes politikusok a hivatalos döntés előtt kihirdették, kik nyerik az EU-s pénzeket

“Arra a kérdésünkre, nem érzi-e úgy, hogy ő vagy valamelyik kollégája megsértette a titoktartási kötelezettségét, csak annyit válaszolt, hogy „nem”.” Nincs itt semmi látnivaló…

Magyar választások Szerbiában – a nem fideszes választók eltűnt szavazólapjai

Nem kapta meg a szavazólapját több olyan vajdasági magyar, akiről köztudott, hogy nem Fidesz-szavazó. Szerbiában nem az állami posta, hanem a Vajdasági Magyarok Szövetségének aktivistái kézbesítik a szavazólapokat.

Na de hol vannak a borítékok?

Tóth Zoltán szerint az ellenzék lejáratására használt fake news volt az erdélyi levélszavazatok ügye. Álláspontja szerint a szavazatok nyilvános megszámolását kell követelni.

Egy vaskos füzet született arról, hogy a Gáspár család hogyan tudná segíteni a Fidesz kampányát, de szerintük nem ők írták

Gáspár Zsolt tagadja, hogy ők írták a felajánlkozást, mindenesetre ha hamisítvány, jó sokáig elmolyolt vele valaki, felrajzolt egy részletes tervet, benne egy olyan tekintélyes méretű, 4 szintre osztott kampánystábbal, ami levezényli a romák meggyőzését (240 ezer ételcsomag).

500 ezer forint pénzbüntetést kapott Hoppál Péter

A Fidesz jelenlegi országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje megjelent a helyszínen, minősíthetetlen stílusban beszélt a sátor személyzetével, kihúzta az eszköz kábeleit, majd mint aki dolgát jól végezte, elsétált. Vajon mennyi piros pontot kapott mindezért?

Változatos módszerekkel rejtegetik Orbánt, hogy a sajtó a közelébe se juthasson

Orbán Viktor az elmúlt napokban folyamatosan járja az országot és kampányol. Az eseményeket a sajtó elől titkolják, és kizárólag zárt körben hirdetik meg.

Kijátssza a TV2 a választási szabályokat

A TV2 Tények című műsora már fizetett hirdetésekben is támadja Márki-Zay Pétert és népszerűsíti Orbán Viktort a Facebookon. Mivel a politikai reklám árát a Mészáros Lőrinc közeli és közpénz-finanszírozott TV2 Csoport, nem pedig a Fidesz fizeti ki a Facebooknak, így az összeg nem számít bele abba, amit a pártok a kampány során elkölthetnek reklámra.

Már az ufóhívőkre is ráhajtott a Fidesz

Tavaly decemberben nagyobb fokozatra kapcsolt a kormánypropaganda, a Fideszt és magát a miniszterelnököt támogató, illetve az ellenzék más politikusait támadó cikkek szerepeltek két ufós poszt közé beillesztve, mindig az aktuális kormánypropagandának megfelelően.

Bánki Erik üzlettársának cége írta meg Komló városfejlesztési stratégiáját

Bánki Erik legutóbb akkor került a hírekbe, amikor kihagyott két céget a vagyonnyilatkozatából, majd azért, mert a bíróság úgy döntött, kihallgatja a honatyát a pécsi buszperben.

A Covid alatt ezer milliárd forint értékű közvagyont játszott át a kormány

Újonnan létrehozott alapítványokba szervezték ki a teljes magyar vidéki felsőoktatást és számos kulturális, szociális, műemlékvédelmi illetve mezőgazdasági közfeladatot ellátó állami intézményt, írja a K-monitor, és ezen felül KEKVA-státuszt nyert két alapítvány, amely már korábban is kifejezetten a Fidesz szellemi holdudvarát és utánpótlását volt hivatott finanszírozni (Batthyány Alapítvány, Mathias Corvinus Collegium).

A magyar elit járt jól igazán az elmúlt 12 évvel

Az elmúlt években a magyar társadalom felső harmada tudott feljebb lépni az európai jövedelmi rangsorokon, a leggazdagabb magyarok többnyire az olasz és spanyol középső rétegeket előzték meg.

Váratlan fordulat: Gérard Depardieu elítélte Putyin „őrült eltévelyedéseit”

A francia színész, aki egykor az orosz elnök nagy híve volt, három párizsi koncertjének bevételét az ukrajnai áldozatoknak ajánlja fel.

Zelenszkij azt kéri, nevezzük Kijivnek az ukrán fővárost

Az ukrán átírást már világszerte több kormány, repülőtér és szerkesztőség is átvette.

Moszkvában akkreditálták a tálibok első diplomatáját

Szergej Lavrov külügyminiszter szerint aktívan együtt kell működni az Oroszország által is terrorista szervezetnek besorolt tálibokkal.

Az EU teljes felső vezetését kitiltotta a Kreml Oroszországból

A korlátozások kiterjedtek az Európai Unió legfelső vezetésére, köztük több európai biztosra és uniós katonai vezetőre, valamint az Európai Parlament tagjainak túlnyomó többségére, akik támogatják az oroszellenes politikát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.