2022. április 1., péntek

HA AZ ELLENZÉKRE SZAVAZOL, AZ EGYHÁZI TANDÍJRA VOKSOLSZ? BESE GERGŐ PAP ÁLLÍTÁSAIRA MÁRKI-ZAY PÉTER VÁLASZOL

VÁLASZ ONLINE
Szerző: ÉLŐ ANITA
2022.03.29.


Az ellenzékre húzott iksszel a katolikusok a falusi templomok tömeges bezárására, az egyházi iskolákban gyerekenkénti 50-60 ezer forintos tandíj bevezetésére, az egyházi szociális intézményekben havi 250-300 ezres díj kivetésére voksolnak – ezt mondta Bese Gergő katolikus pap egy budai templomban tartott vasárnapi kampányrendezvényen. Április harmadikán a katolikusok tényleg falusi templomok sorsáról és ingyenes egyházi oktatásról szavaznak? A Válasz Online megkereste a kampányoló papot, hogy megtudjuk, mi alapján fogalmazott meg ilyen konkrét állításokat, de Márki-Zay Pétert is szembesítettük Bese kijelentéseivel. Hogy lássuk, mi igaz a tervekből. Spoiler: semmi.


Az eseményről készült vágatlan videó korábban elérhető volt a Zugligeti Szent Család Youtube-csatornán, de onnan törölték, viszont felkerült a Mértékletesség nevű csatornára, itt nézhető végig. Alább szó szerinti leiratokat közlünk az elhangzottakból, de rövid videóidézetekben is mutatjuk, mit mondott Bese Gergő atya.

A közvélemény-kutatók szerint a Fidesz tarolni fog vidéken, ám mindössze néhány fővárosi jelöltet tud – legfeljebb – a parlamentbe juttatni. Köztük lehet Fürjes Balázs, a hegyvidéki jelölt, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár, Hajnal Miklós ellenfele. Errefelé még a templom is kampányterep, vasárnap Gyermekvédelem, gender és más kényes ügyek – valódi vagy álproblémák? címmel hirdettek a Fidesz melletti rendezvényt Szilvay Gergely, a Mandiner munkatársa és Bese Gergő atya részvételével. Szilvay dzsenderezésével most nem foglalkozunk, de a miniszterelnök Karmelita kolostori irodáját beszentelő plébános lényegében azt állította: a saját egyháza ellen szavaz az a katolikus, aki az ellenzék mellé húzza az ikszet. Miért is? Kigyűjtöttük a legfontosabb állításokat (Bese Gergőnél rákérdeztünk azok forrására), s szembesítettük velük Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet. Jó okunk van rá: ha netán tévednek a közvélemény-kutatók és mégis nyer, számon fogjuk kérni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.