2022. április 23., szombat

KÍGYÓNAK LÁBSÓ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.04.23.


Erős az izgalom rohadtul nagyon, aludni se igen tudnak a népek igazából, hogy ki megy, ki marad, milyen minisztériumok lesznek és mekkora személyzettel, meg egyáltalán hogyan és miképp. Meg leginkább mivégre, de erről majd később. És az a legnagyobb reszketős dilemma, ki mehet majd az erkélyre csoportosan vagy egyesével ücsörögve. Az erkélyen levés minálunk a bensőség egy kitüntetett foka, alátekintés a városra, amelyik nem adta meg magát. Az erkély voltaképp egy kis NER-sziget a liberalizmus tengerében, az ellenálló Budapest közepén. Más világ, más eszmények.

Mint azt Szijjártó külügyestől hallottuk a minap – például azt sem tudjuk, ő megy vagy marad –, folyamatos támadásoknak vannak kitéve, amire a reakció szinte ösztönszerűen, hogy megerősítik a kereszténység vívmányait. Erről is elmélkedünk majd alkalmasint, hogy egy avas szagú idea hogyan visz előre, meg milyen vívmányai is vannak neki, mert túl sok nem mutatkozik. Sőt, hogy van-e rá szélesebb igény – nincsen –, tehát öblösen erős a téma, viszont most csak azt állapítjuk meg, hogy az erkély ez ilyen szereposztó szín a darabban. Régebben a felcsúti dácsa volt az, de most ez az új szerelem.

Tehát mindösszesen, azon megy az izgulás, milyen minisztériumok lesznek most az újabb négy évre, s legfőképp, ki vezeti azokat. Voltaképp mindkét dilemma érdektelen. Mindent a kedves vezető vezet ebben a nyüves országban, azért kedves vezető a neve. Mert, ha nem az volna, hanem miniszterelnök, magyarul prime minister, tehát első a szolgák között, akkor volna tétje annak, ki a szolga – minister –, de ez minálunk teljesen kizárt. Mostani tépelődésünk is csak elméleti szintű, mert az abszurd darabvezetés lehetőségét látjuk abban, hogy a hírek szerint ezután az egészségügyet a belügyhöz sorolja Orbán.

Mármint a Belügyminisztériumhoz. S mivel az is hírlik, hogy Pintér marad ennek az élén, akkor viszont ő lesz az új Kásler, és akkor ennél nagyobb trip mára nem kell, akkor ezentúl nem tízparancsolattal, hanem gumibottal gyógyítunk, illetve gyógyítanak ők. Viszont mindezen túl az is igaz, hogy ilyen ország még egy nincsen is. De mi akartuk, szavunk nem lehet. Viszont mielőtt mindenkinek teljesen elmegy az esze, azt el lehetne magyarázni, milyen észérvek indokolják, milyen késztetések vannak az egészségügyet rendészeti irányítás alá vonni, bár kórházparancsnokok is voltak, meg katonák a rendelők mellett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.