2022. június 1., szerda

A VARGA MIHÁLY ÁLTAL HASZNÁLT LUXUSVILLA BÉRLETI DÍJÁT MÉG NEM ÉRTE EL A BALATONI INGATLANDRÁGULÁS

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2022.06.01.


1,8 millió forint bevétele volt tavaly annak a cégnek, amelytől Varga Mihály luxusvillát bérel a Balatonon. Ez 12 x 150 ezer forint, vagyis pontosan annyi, amennyit a pénzügyminiszter bérleti díjként fizet a vállalkozásnak egy évben. Ez pedig azt a látszatot kelti, hogy a házat csak azért vette meg az érintett Gyenes Resort Kft., hogy kiadja azt Varga családjának.


„Az atlatszo.hu valótlanul írja, hogy a piaci ár alatt, 100 ezer forintért bérlem az ingatlant. A valóság ezzel szemben az, hogy ennek másfélszeresét fizetem, amely – ellenőrizhető módon – megfelel a környék piaci árainak. A bérleti díj és rezsiköltségek mellett vállaltam az állagmegóvás és egyéb felújítási munkák költségeit is.” Így reagált a Facebookon Varga Mihály pénzügyminiszter a cikkünkre, amelyben megírtuk, hogy számításaink szerint áron alul bérel egy luxusházat a Balatonon.

A politikus 2020 óta bérel egy 204 négyzetméteres gyenesdiási nyaralót. Miután a pénzügyminiszter maga tüntette fel vagyonnyilatkozatában a bérleményt, utánajártunk, hol és milyen feltételekkel bérli az ingatlant. Így tudtuk meg, hogy a medencés ház a Gyenes Resort Kft. tulajdona, amit egy, a Horváth László tiszteletbeli kazah konzul érdekeltségébe tartozó vállalkozás alapított 2019-ben. A kft. jelenlegi tulajdonosa a Zele-Invest Kft., amely nagyjából akkor vette át a céget, amikor Varga kibérelte a villát a családjával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.