2022. június 29., szerda

FLECK ZOLTÁN AZ ORBÁN-REZSIMRŐL: ÍGY ÉPÜLTEK FEL A KOMMUNISTA DIKTATÚRÁK IS

MÉLYVÍZ / KLIKKTV
Riporter: NÉMETH PÉTER
2022.06.28.


J
elenünk és az elkövetkező időszak meghatározó témája, hogy milyen rendszer alakul ki most Magyarországon. Az Orbán-féle rezsim kiépített egy rendszert az elmúlt 12 évben – kérdés, miként folytathatja. Ezekre a kérdésekre kereste a választ Fleck Zoltán jogszociológus segítségével Bolgár György a Klikk TV TÍZ című műsorában.

A jogszociológus véleménye szerint, amiben élünk, az egy klasszikus pártállam, ahol formálisan léteznek ellenzéki pártok, formálisan léteznek alkotmányos intézmények. „Mind a kettő igaz volt a kádárizmusra is. Így épültek fel a kommunista diktatúrák is.”

A legutóbbi választás előtt még az volt a hit, hogy ezt a pártállamot szét lehet szedni, le lehet győzni.

„Azokból a tendenciákból, amik a választás előtt látszódtak, úgy tűnt – ez a választás lesz az utolsó olyan, amikor azt mondhatjuk, még van esély választásokat nyerni és legyőzni az Orbán-rendszert. Ezt kimondva, kimondatlanul a politikai ellenzék is így gondolt s talán a nem kormánypárti választók is.” Ez a súlyos vereség tisztán bizonyította, hogy lehetetlen választásokon ezt a rendszert megváltoztatni vagy leváltani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.