2022. július 20., szerda

HASZNÁLT ÉTOLAJ

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.07.20.


Tegnap tán a magyari jódógos, porbafingó panelproli számára a legörömtelibb hír az volt, hogy újabb helyeken adhatja le a használt étolaját, ezzel is kímélve a környezetét, ami majd másba pusztul bele úgyis. És a panelproli sem az étolajba fog. Hovatovább elérkezik az az idő, amikor, akárha Pelikán gátőr gyermeke arra a kérdésre, hogy tartanak-e disznót, azt a feleletet adta: „Nincsen ahhoz nekünk moslékunk”. Hasonképp a magyar porbafingónak sem lesz ahhoz étolaja, hogy óvja a környezetet, és mégsem erről fogunk diskurálni máma látszólag, pedig dehogynem. Ezt az olajas hírt foglalta aztán keretbe a fotósorozat, amelyet egy élelmes riporter készített a kedves vezetőről az ország házában, miközben aljas és röhejes törvényeket fogadtak el.

Azok a képek mindent elmondanak róla, de nem vagyunk mi egy Lombroso, hogy messzire mutató következtetéseket vonjunk le valakinek az ábrázatjáról, pedig az Orbánéról lehetne. De mondom, ilyet mi a hajdani gyermekszoba miatt nem teszünk, pedig tehetnénk. Ezek között a képek között minden bizonnyal szerepelt az a pillanat is, amikor nem vette át a kata-törvény ellen tüntető futárok petícióját. Igaz, hárító gesztusokat nem tudott volna kattintani az élelmes riporter, lévén, a petíció el sem jutott hozzá, testőrsége ugyanis megakadályozta azt, és most ne a TEK-re tessenek gondolni. Ők fizikailag védik a valóságtól, míg itt, a parlamentben Nacsa Lőrinc csinovnyik akadályozta meg, hogy a kérelem őméltósága (felsége?) kezébe jusson, megzavarva őt az emésztésben.

Rossz módszert és utat választottak a futárok. Nem csupán egy cetlit kellett volna küldeni be, a falak közé, hanem mondjuk egy pizzásdoboz belsejére írni rá a könyörgést, hogy a nagy ember ne tegye őket földönfutóvá, ne taszítsa őket nyomorba. Igaz, az sem biztos, hogy eredményre vezetett volna, mert emlékezhetünk, régebben a dohányipari dolgozók egy tábla csoki papírjára írtak hasonló esdekléseket, mint most a futárok, és akkor a Semjénnel a csokit megzabálták, a kérelmet pediglen le sem szarták magunk közt szólván. Így, ha most a futárok pizzával, illetve annak dobozával kísérleteztek volna, úgy járhattak volna, mint annak idején a cigisek. Hogy ugyanis a pizzát is megzabálták volna, és föl sem kötötték volna őket, ha már Pelikán gátőrt emlegettük az elébb...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.