2022. július 20., szerda

MEGINT JŐNEK, SOKKOLÓZNAK - HUPPA LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA-VÁLOGATÁS
2022.07.20.


„Tíz éve dolgozunk a kilakoltatások megelőzésén és megakadályozásán, de még soha nem láttunk ilyen kegyetlen intézkedést”

Egy kisgyermekes édesanya lakhatása vált bizonytalanná Budapest XV. kerületében, az önkormányzat és a civilek egymásra mutogatnak. A rendőrök sokkolót is bevetettek az egyik aktivistával szemben.

Még itt: Rezeda: Sokkolózás

Salgótarján lefújta a tűzijátékot

Inkább katásoknak és a rezsiárak miatt bajba jutottaknak nyújtanak tanácsadást.

Csak a rakéták kerülnek 1,3 milliárd forintba az augusztus 20-i tűzijátékhoz

A tűzijáték azonban nem csak a rakéták megvásárlásából áll, továbbá ez az összeg egyértelműen nem tartalmazza a többi augusztus 20-i rendezvény költségét sem.

A kínai vasút kivitelezésének felgyorsítása is téma volt a Palkovics-féle találkozón a budai Várban

A találkozót a Népszavának név nélkül kommentáló fideszes politikus nem találta meglepőnek a dolgot, mondván, több mint 50 közös projektjük van, így érthető, ha időnként informálisan is beszélnek. 8Ahogy arra a VEKE felhívta a figyelmet, a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő V-Híd Zrt. több ezer milliárd forint értékű közbeszerzésben érintett.)

Szalay-Bobrovniczky Kristóf megerősítette, hogy kiebrudalják a helyéről a Hadtörténeti Múzeumot

A HIM munkatársainak finoman szólva sincs ínyére a terv, leépítésektől tartanak. Előfordulhat, hogy a kulturális intézménynek végül Székesfehérvárra vagy Kecskemétre kell költöznie.

A főváros az Alkotmánybírósághoz fordul, amiért a kormány elvett budapesti tereket

Karácsony Gergely szerint ez az önkormányzati autonómia semmibevétele.

Megérkezett a fotó- és hangcenzúra

Elfogadta az Országgyűlés azt az alaptörvény-módosítást, ami lehetővé teszi, hogy ha valaki azonos tömegrendezvényen vett részt a kormányfővel vagy a köztársasági elnökkel, akkor kérhesse, hogy az ezt megörökítő fényképről távolítsák el a képmását. A hangfelvételekkel kapcsolatban is kéréseket fogalmazhatnak meg az eseményeken résztvevők. Sokkoló lesz?

Górcső alatt négy kormányzati „engedmény” – V.

Már az első szakértői reakciókból is azt lehetett látni, hogy az „engedmények” nem valódiak, sőt, nem is igazán újak, legfeljebb a hazai közvéleménynek, merthogy az Európai Bizottságnak már korábban elküldték azokat a helyreállítási alap kifizetéseiről folyó egyeztetések keretében. A Hírklikk sorozatában szakértők mutatják be, hogy „a király meztelen”.

1500 euróra emelték a belga nyugdíjminimumot

Mostani árfolyamon kb. 385 ezer forint.

Erdogan megváratta Putyint Teheránban

Az orosz elnök híres arról, hogy sportot űz a nemzetközi tárgyalópartnerek várakoztatásából… A fagylalt visszanyalt, bár csak 50 másodpercről van szó.

Bónusz: Orbán Viktor figyelmébe

A tusnádfürdői medvepásztor tanácsai

“Ha mégis szembetalálod magad a medvével: ne fuss el! Ne mássz fel egy fára! Ne pánikolj, őrizd meg a nyugalmadat! Tudasd vele, hogy ember vagy.”

Nem könnyű…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.