2022. július 13., szerda

HÁT EZ A FIDESZ: A MULTIKAT MEGVÉDI, TÉGED MEG TÖNKRETESZ

AZONNALI
Szerző: PINTER BENCE
2022.07.13.



A multik nyerészkedését legalább kicsit megregulázó globális minimumadót megakadályozta a kormány, a magyarok kifosztását meg felturbózta. Erre mondják, hogy a király meztelen.


Ha Fidesz-szavazó lennék, csak kapkodnám a fejem az utóbbi hetekben. Hogy lehet az, hogy nem a nemzetvesztő, gazdaságot bedöntő, népnyúzó, nemzetközi pénzügyi köröket kiszolgáló Gyurcsány-baloldal került hatalomra, és a forint mégis a gödörben, a kormány lassan a teljes nemzetközi elszigetelődést bevállalva védi a külföldi multik érdekeit, miközben két kézzel turkál az emberek zsebében az utolsó forintokért, amiből ki lehet pofozni a költségvetést – és még Brüsszel előtt is meghunyászkodik? Hát mi történik itt kérem szépen? Hát az, hogy

a globális minimumadó megvétózása és a közel sem tökéletes KATA-adózás kvázi eltörlése együtt nagyon világos képet fest arról, hogy pontosan milyen érdekeket is képvisel Orbán Viktor kormánya.


Balogh Gábor remekül leírta, hogy mit üzen összességében a KATA eltörlése, hogy miért volt ez jó, és nagyon pontosan megemlítve azt is, hogy természtesen voltak, akik ezzel visszaéltek. Bár alapvetően itt sem a KATA-ba kényszerített egykori munkavállalókat, hanem a nagyobb foglalkoztatókat kéne elővenni, és még inkább – mint azt a Mércén Pap Szilárd István már tavaly levezette – azt a tényt, hogy Magyarországon szét van adóztatva a munkavállalás.

Nyilván a KATA eltörlését mindenféle értelmezhető egyeztetés nélkül, egy nap alatt kell keresztülverni az operettparlamenten, Novák Katalin, vagy hogy hívják a köztársasági elnököt – nem mindegy? – még lehetőleg ma este alá is írja majd.

"A sok hülye KATA-s meg majd újratervezi az életét szeptemberig, vagy ahogy az iparkamarai elnök, Parragh László mondja: szerinte „a most kiesőket nem éri jelentős hátrány”.

De nem vákuumban történik mindez, helyezzük azért kontextusba a dolgokat. A lényeg valami ilyesmi:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.