2022. július 13., szerda

MOST JÖTT EL IGAZÁN A PILLANAT, AMIKOR TELJESEN EGYÉRTELMŰEN KI FOG DERÜLNI, HOGY EZEK A GAZEMBEREK VALÓBAN KOMOLYAN VESZIK-E A FOLYTON-FOLYVÁST HANGOZTATOTT HATALMAS KERESZTÉNY HITÜKET

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.07.13.


Nem vagyok Magyarországon, de tegnap este beleolvastam a hírekbe.
Nos, most jött el igazán a pillanat, amikor teljesen egyértelműen ki fog derülni, hogy ezek a gazemberek valóban komolyan veszik-e a folyton-folyvást hangoztatott hatalmas keresztény hitüket, avagy ugyanolyan mocskos hazugság és üres duma minden, amilyen hazugság az egész életük, habitusuk, gondolkodásuk és valamennyi cselekedetük. Ugyanis, ha nem csupán ócska propagandaeszközzé silányították saját kereszténységüket, akkor most szépen tudomásul veszik, hogy az ember által létrehozott kényszerrend, az ún. pozitív jog mellett léteznek erkölcsi normák, természetjogi elvek, amelyeknek keretét morális és hitük szerint ezzel leginkább összefüggésben álló vallási vagy isteni normák biztosítják. Erről beszélt már Aquinói Tamás és – teszem azt – Ronald Dworkin, de erre hivatkozva szólt a polgári engedetlenség létjogosultságáról például John Rawls is. Vagy mondjuk II. János Pál, aki a korabeli lengyel hatósággal szemben az Apostolok cselekedeteire többször is hivatkozva hangsúlyozta, hogy „Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embernek” (ApCsel 5,29).
Szóval mostantól jusson eszükbe a fideszes gazembereknek az isteni elveken nyugvó morális jog alapvető elve, a tönkrevert, sokszorosan kifosztott és semmibe vett magyar embereknek pedig Szent II. János Pál homíliája, amelyet a Szent Péter téren bemutatott első szentmiséjén mondott el, többször is hangsúlyosan kiemelve: „Ne féljetek!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.