2022. augusztus 9., kedd

AZ OROSZOK MEGTALÁLTÁK A KISKAPUKAT, PEDIG A NAGY NYUGATI CÉGEK LEBÉNÍTHATNÁK A HADSEREGET

NAPI.HU
Szerző: CSERNÁTONY CSABA
2022.08.09.


Az orosz hadsereg nem lenne képes működtetni a legmodernebb technológiájú harcászati eszközeit és katonai kommunikációs berendezéseit Ukrajnában, ha a Nyugat szigorúan elzárná a mikroelektronikai termékek szállítását Oroszországba egy új elemzés szerint. Erről írt elemzést a Rusi brit biztonságpolitikai kutatási központ.


Szinte az összes modern orosz fegyver nyugati gyártmányú mikroelektronikai alkatrészeket tartalmaz, ezért ha ezek utánpótlását elvágnák a nyugati országok, az orosz hadsereg harcértéke már rövid távon érezhetően gyengülne - írja az Euronews a Royal United Services Institute (Rusi) brit biztonságpolitikai kutatási központ elemzésre alapján.

Az intézet szakértői háború kitörése után azonnal Ukrajnába utaztak, hogy a frontvonalon ukrán kézbe került orosz harckocsikat, aknavetőket és más harci eszközöket tanulmányozzák. A BBC híradása szerint huszonhét különböző orosz szerkezetet néztek át, és 450 különböző olyan tartozékot, alkatrészt tudtak beazonosítani, amelyeket nyugati országokban, elsősorban Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban gyártottak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.