2022. augusztus 23., kedd

SOKBA KERÜL, HOGY ORBÁN NACIONALISTA ZÁSZLÓSHAJÓT ÉPÍT A VODAFONE-BÓL – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: huppa-válogatás
2022.08.23.


“Pedig Andi csak egy új telefont akart” (komment)

Ritkán fogadja ekkora elismerés, amikor egy populista kormány nyomást gyakorol a befektetőre, hogy az szálljon ki az üzletből. De hát a növekedés leállt a brit telekom cégnél. (Korlátozott hozzáférésű tartalom)

Az unió Versenyjogi Főigazgatósága hivatalból is vizsgálhatja a Vodafone-ügyletet

Hiába minősíti a kormány nemzetstratégiai jelentőségű projektnek, hogy a Vodafone részben állami tulajdonba kerül, azaz hiába mentesül az a hazai versenyhatósági vizsgálat alól, az Európai Bizottság Versenyjogi Főigazgatósága hivatalból is indíthat vizsgálatot a tranzakció kapcsán.

Legyen a példánk Azerbajdzsán

Ami belföldi ügyfélkörrel rendelkezik, azt a „királyi család” kontrollálja. A NER szektorait hosszasan lehetne sorolni: energetika, bankrendszer, szerencsejáték, mezőgazdaság, média és az utóbbi időben egyre inkább az informatika és a távközlés.

Orbán saját maga köré építi az új magyar távközlési óriást

Válság küszöbén ekkora horderejű üzletet kötni: már-már perverz. A miniszterelnöki logika viszont mást diktál: minél több kritikus infrastruktúra felett gyakorol befolyást, annál biztosabbnak érzi pozícióját a hatalom.

Még mindig fejlesztik a rezsicsökkentés elszámolására kitalált szoftvert

„Egészen elképesztő, hogy egy olyan rezsinövelésre állt át a kormány, melynek informatikai alapjai nincsenek meg”. (Jámbor András)

Minden ellenérv lepattant Palkovicsékról

Így államosíthatják újra a több száz milliárdos közművagyont…

Palkovics akadémikus esete a véletlennel

“Az OMSZ-nek esetleg az jött ki, hogy tíz százalék az esélye annak, hogy valami olyasmi történik, amit szerintük a politikusok nem vállalnának be. Mégis mekkora százaléknál mondjuk azt, hogy hát itt most meghalhat két-három ember, biztos, hogy csináljuk? Az OMSZ-nek kell ezt eldönteni vagy politikusoknak? Csak egy politikus mondhatja azt, hogy egy olyan veszélyhelyzetet, amiről azt gondolhatjuk, hogy száz évente egyszer fordul elő, elvállalunk, mert nem maradhat az ország folyamatosan remegve a spájzban.”

Mi lett az idei évre is betervezett gigafelvonulással?

A légiparádé és a tűzijáték elmaradásával ellentétben erről azóta sem tudni, hova tűnt és mi lett vele.

A kormány az utolsó pillanatban válaszolt az Európai Bizottságnak

A magyar Kormány elküldte válaszlevelét az Európai Bizottságnak a költségvetési kondicionalitási eljárásban – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter éjfél után a Facebook-oldalán. A határidő hétfő éjfél volt.

Húsgombóclevessel toborozták a határvadászokat

A falunapok, fesztiválok szezonja lassan véget ér, de a toborzás a terek szerint folytatódik. Ősztől pályaudvarokra, buszmegállókba, kormányhivatalokhoz települnek majd ki, hogy jelentkezőket csábítsanak a határvadászok a jelek szerint csak lassan gyarapodó kötelékébe.

3,3 milliárdos hajóépítési tudásközpontot hoz létre a Máltai Szeretetszolgálat a Velencei-tónál

Hajósnemzet vagyunk, vagy mi. (A fejlesztés inkább a Velencei-tó melletti „kajaklobbi” része lehet, ami a Kovács Katalin nevéhez köthető gigantikus kajak-kenu központ felépítésének köszönhető.)

Alig ért véget a moratórium, de máris rengeteg ingatlant árvereztek el

Egyetlen hónap alatt több mint 1100 ingatlant árvereztek el azután, hogy június 15-én véget ért a kényszerértékesítési- és kilakoltatási moratórium – tudta meg az rtl.hu.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.