2022. szeptember 23., péntek

„MINDENKINEK JOGA VAN A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABADSÁGÁHOZ”!?

FACEBOOK
Szerző: GÁBOR GYÖRGY
2022.09.23.


Magyarország Alaptörvénye rögzíti, hogy „A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak… a polgárok szabadságjogainak teljes elvételéért, a politikai vélemény- és akaratnyilvánítás állami kényszer alá vonásáért…”, majd a IX. cikk (1) bekezdésében az Alaptörvény deklarálja, hogy „Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.”
Azt, hogy 2022-ben melyik politikai szervezetet nevezhetjük a fentiek nyomán „bűnöző szervezetnek”, amelynek vezetői felelősséggel tartoznak „a politikai vélemény- és akaratnyilvánítás állami kényszer alá vonásáért”, továbbá, hogy kik azok, akik nem tartják tiszteletben az Alaptörvényben kimondott véleménynyilvánítás jogát, Magyarország Alaptörvényére tekintettel könnyen beazonosíthatóak.
Ugyanis olvasom, hogy a Junior Prima díjat – amúgy nagyon helyesen és felettébb tiszteletre méltó módon – nem vette át a rendkívül tehetséges Vilmányi Benett, akit a díjátadóra érkezését követően, 2022 Magyarországán (!!!) nem szégyelltek arra utasítani, hogy ne politizáljon a beszédében, holott a színész véleménye szerint nehezen lehet politikamentesen fogalmazni, ha művészetről van szó.
Tudniillik Vilmányi Benettnek ez a véleménye, és az ehhez való szabadságát az Alaptörvény (látszik) biztosítani, miközben ugyanez az Alaptörvény bűnözőknek nevezi ama szervezeteket, amelyek megakadályozták a politikai véleménynyilvánításhoz való jogot.
Az EU-nak teljesen felesleges minden vizsgálódás Magyarország jogállamiságát illetően, s Navracsicsnak és a többieknek pedig ugyanilyen feleslegessé vált minden hazug és szemforgató erőlködése, amellyel a jogállamiságot igyekeznek agyba-főbe bizonygatni.
Ez a 2022 szeptemberében megtörtént eset mindkét fél kínos erőlködésére természetes és spontán módon adta meg a legigazabb és legvalóságosabb választ.
Nekem már csak egy kérdésem maradt: ezen alkalomkor mit mondott, tett, vagy nem tett a zsűriben helyet foglaló Máté Gábor és Rudolf Péter?
Félreértés ne essék: legkevésbé az ugyancsak zsűritag Káel Csabára és Oberfrank Pálra gondolok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.