2022. október 11., kedd

MÉGIS MI TÖRTÉNIK MOST A LAKÁSPIACON? - MARKÁNS VÁLTOZÁSOK KÖRVONALAZÓDNAK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Azénpénzem
2022.10.11.


Miközben hét éve nem hirdettek meg eladásra annyi házat, mint most, az érdeklődés határozottan csökkent. Markáns változás az is, hogy az elmúlt hónapokban véget ért az agglomerációs ingatlanpiac diadalmenete. Az újlakások terén sem sok pozitívum akad.


Az ingatlanközvetítők ugyan egyre igyekeznek fújni a lufit, és kedvet csinálni a lakásvételnek, a piac – mint azt egyre többen kénytelenek belátni – határozottan lassulásra váltott. Közben korábban szinte elképzelhetetlennek tűnő változások is beindultak. Az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint kezd egymástól elszakadni az eladó lakások és házak piaca, ami főként az energiadrágulásnak, ezzel összefüggésben a rezsiszabályok változásának köszönhető.

A hirdetési portálon a házak friss kínálata 7 éves szeptemberi rekordra ugrott. A házak iránti kereslet viszont 13 százalékkal esett vissza. A lakásokat sem böngészték annyian, mint korábban, de ezen a téren visszafogottabb, összesen 8 százalékos volt a visszaesés. Az ingatlan.com érzékelhetően abban bízik, hogy némi pörgést hozhat, ha a házukat eladók (már amennyiben sikerrel járnak) vevőként megjelennek a lakáspiacon. Megfogalmazásuk szerint ez adhat támaszt az eladó lakások árainak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.