2022. október 11., kedd

ORBÁN MEGVÉDTE AZ OROSZ NÉPIRTÁST, A TÖMEGGYILKOSSÁGOKAT ÉS A HÁBORÚS BŰNÖSÖKET

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2022.10.11.


Orbán közönséges módon hazudik, elferdíti a tényeket, meghamisítja a valóságot és egy népirtó, tömeggyilkos országot és annak véreskezű vezetőjét védelmezi. Magyarország fasiszta diktátora ezúttal Berlinben fejtette ki hazug, belső ellentmondásoktól hemzsegő, képmutató és vérlázító nézeteit az orosz terrorista állam Ukrajna ellen indított jogtalan területszerző háborújáról. Orbán a magyar érdekek mögé bújva hazudott a háborúról, miközben Magyarország érdeke az lenne, hogy megszabaduljon az orosz függőségtől, amihez Orbán ragaszkodik.

Orbán minden törekvése arra irányul, hogy Oroszország ne gyengüljön meg, mert az ő Európa-ellenes és nyugatellenes politikájának (a vele szövetséges európai szélsőjobboldalnak) Oroszország a legnagyobb támasza. Az oroszokkal szembeni nyugati fellépés (Ukrajna támogatása és az oroszokkal szembeni szankciók) megerősítette a nyugati demokráciákat, Amerikát és az Európai Uniót, az eddig rejtőzködő illiberális, fasiszta, orosz modellről (amelynek egy mutációja Orbán rendszere) lerántotta a leplet és megmutatta annak igazi, tömeggyilkos arcát. Ezt akarja takargatni Orbán.

Orbán “békepártinak” mondja magát, de ezt a békét úgy képzeli el, hogy az oroszok akarata érvényesül, megszerzik, amit akarnak, Ukrajnából orosz bábállamot csinálnak, és beáll a “béke”. De ez soha nem fog megtörténni, mert az ukránok nyugati segítség nélkül sem fogják soha megadni magukat, Putyin nem tudja megszállva tartani az országot, és ha lenne hozzá elég katonai ereje, akkor nem állna meg Ukrajnában, ha ott győzelemre juthatna. Orbánnak egyetlen szava sem igaz.

Egy megszálló, másik ország területeit elcsatoló, népirtó, terrorista államot meg kell állítani. Az a béke előfeltétele, csak az hozhat el tartós és igazságos békét.

Orbán túl messzire ment, amikor Berlinben a Cicero című folyóirat és a Berliner Zeitung napilap rendezvényén azt állította: Joe Biden túl messzire ment, amikor a többi között háborús bűnösnek vagy tömeggyilkosnak nevezte Putyint. A béke reménye Trump, a korábbi oroszbarát amerikai elnök. Ez bűnpártolás, mert az ukrán népirtás és az orosz hadsereg tömeggyilkosságainak, a háborús bűncselekményeinek ténye ismert, dokumentált tény. Ezeket Putyin utasítására hajtották végre. Putyin egy véreskezű zsarnok, népirtó tömeggyilkos és háborús bűnös, akit ezért el kell ítélni.

Ha Orbán megvédi a népirtást, ukrán civilek, nők, gyerekek tudatos és szándékos lemészárlását, mentegeti a tömeggyilkosságokat, a tömegsírokba temetett áldozatokat gyalázza, a népirtást fedezi, akkor maga is a tömeggyilkosságok és a népirtás támogatója. Nem európai, nem civilizált ember.

De Orbán még Trump szerepét is félreértelmezi, mert a republikánus párt többsége nem osztja azt az oroszbarát politikát, amit ő képvisel, még Trump is harcias nyilatkozatokat tett. De ha Trump egy ugyanolyan zsarolható orosz “ügynök”, mint Orbán, az sem a békéhez vezetne. Ha Trump az oroszok mellé áll, és Putyin nagyszerűségét dicsérné, mint elnök korában, és megbénítaná a NATO-t, az nem a békét hozná el, hanem az oroszok térnyerését és hódítási szándékait erősítené meg, amit Orbán egy cseppet sem bánna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.