2022. november 4., péntek

EGY FEGYVERE MARADT AZ ELLENZÉKNEK A PARLAMENTBEN – A RADIKÁLIS FELLÉPÉS

HÍRKLIKK / KLIKKTV
Műsorvezető: BÁNÓ ANDRÁS
2022.11.04.


A Pintér-Semjén által benyújtott szociális törvénycsomagot „véletlenül” időkeret nélkül tárgyalta a parlament, amivel csaknem húsz órán át kifárasztásos alapon élt is az ellenzék egy része. Az eset tanulságairól is beszélt a Klikk TV Heti egyenleg című műsorában Lakner Zoltán főszerkesztő, politológus és Szentpéteri Nagy Richard alkotmányjogász Bánó Andrással.


A rendhagyó politikai aktivitás eredményeképpen szinte másnap reggelig voltak kénytelenek a kormány képviselői megválaszolni az újabb és újabb ellenzéki felvetéseket. „Az obstrukció egy szép parlamenti hagyomány, több országban ma is gyakorolják. A figyelemfelhívásnak ez is egy módja” – reagált Lakner Zoltán.

Emlékeztetett, hogy négy éve, a „rabszolgatörvény vitájában az ellenzék még ennél is radikálisabb fellépéssel élt, a Fideszt még saját házszabályának a megsértésére is rákényszerítette”. Amennyiben folyamatosan és változatosan tudnák alkalmazni ezt a magatartást, talán igazolnák is, hogy „mire való egy ellenzék egy autoriter kormány parlamentjében”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.