2022. november 7., hétfő

MINDEN MAGYAROK MINDENHOL

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.11.07.


A széles és végtelen Univerzumban föllelhető összes mimagyarok elnökének tekinti magát Novák Katalin, ahogyan ezt a minap Kanadában járván tudatta a világgal, és benne velünk. Kifogást emelek az állítás ellen. Mert, ha abból indulunk ki, hogy én is magyar vagyok, viszont nem tartom az elnökömnek, máris megdől a kijelentés, ugyanis, ha csak ez az egy híja van a halmaznak, az már nem egész, így Novák nem lehet a mindenhol föllelhető minden magyarok elnöke. Sőt, ha belegondolok, ezzel az érzülettel valószínűleg nem állok magam, így a halmaz hibája még nagyobb, kivéve, ha Novák is a Fidesz magyarságfogalmát használja.

Eszerint ugyanis csak az orbánista a magyar, viszont Novák akkor sem az összes magyarok elnöke, hanem csak pártkisasszony. Egy szekta vigyorgó alakja, a Fidesz fogkrémreklámja, aki mindezt ráadásul Kanadában jelentette ki, mellékelve hozzá egy képet, amelyen búvárruhában áll a hajnali sötétben, kezében mahomet kajaklapát. Itt is vigyorog, akár a vadalma, és hozzá teszi, hogy belefér az evezés az Ontario-tavon. Ez az imázs, a sportos elnökasszony, aki jár-kel a világban, és Brazíliától Kanadáig futkározik meg evez, illetve még celebekkel fotózkodik, hogy kell az a családi fényképalbumba.

Ebbe az irányba nem indulunk el, hogy Áder pecázott, ő meg rohangál, illetve, hogy eddig nem rohangált, most viszont már van rá ideje, nem érdekes. Csak annyit jegyeznénk meg csendesen, ennél még a popsitörlővel való ablakpucolás is őszintébb volt, ha ugyan ez a jelző egyáltalán használható akármilyen fideszistával kapcsolatban. Az érdekesebb viszont, hogy az ember egy tegnapi fejlemény miatt elkezd kétségekbe merülni, hogy hihet-e Katalinnak akkor, amikor állítása szerint a nagy tavak egyikén óhajt evezni. Elgondolkodunk, tudja-e hol is jár, bár az olvasatában ugye, tök mindegy, mindenhol magyarok vannak, és mindnek az elnöke...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.