2022. december 21., szerda

MÁGA ZOLTÁN-KONCERTJEGGYEL AJÁNDÉKOZZA MEG PINTÉR TÁRCÁJA A PEDAGÓGUSOKAT – HUPPA-LAPSZEMLE

HUPPA
Szerző: HUPPA.VÁLOGATÁS
2022.12.21.


Gesztus
Gusztus kérdése…

„Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr és Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész úr közösen” biztosít 2500 darab belépőt, amelyek közül egy pedagógus legfeljebb két darabot igényelhet.

Több milliárd forintnyi tao-pénzből, állami támogatásokkal és ingyen kapott koncerthelyszínnel egyengetik Mága Zoltán karrierjét

Novák Katalintól kéri az MTA a kirúgott tanárok visszahelyezését

Hát tőle aztán kérhetik… Amúgy itthon van egyáltalán?

honvédelmi miniszter

És ha nincs kenyér, egyenek kalácsot…?

Holoda: Értetlenkedve nézték Szijjártót az EU-ban

“Példának a németeket említette, akiknél “senki nem volt jobban kötve az oroszoktól”, de amikor “belátták”, hogy muszáj szankciókat hozni Oroszország ellen, építettek hét LNG terminált. A magyar kormány Holoda szerint eközben azzal foglalkozott, hogy Szijjártó elment Lavrov orosz külügyminiszterhez, és kért még tőle hétszáz millió köbméter gázt. Ezt – mint mondta Holoda –, senki sem értette: hogy akar így függetlenedni az orosz energiától?”

Kiket sikerült “lehúzni” az újabb szankciós listáról?

Ebben a cikkünkben vetettük fel a témát, és azóta ugyanazt kérdezgetjük, mint a HVG. Konkrétumok – nevek, vagy akár a listáról lehúzottak száma – helyett azonban csak azt a rövid választ kapták Szijjártó Péter tárcától, hogy “Magyarország energiabiztonságát tartottuk szem előtt a szankciók vitájakor”.

Akit tuti lehúztak egy listáról: Csák János miniszter meneszti Hoppál Pétert

Embert az út szélén nem hagynak: a kultúráért felelős államtitkár – várhatóan februártól – kormánybiztosként folytathatja.

Rogán viszont egyre erősebb

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerdától hatályos rendelete visszavonja a néhány hónappal ezelőtti döntést: a Digitális Kormányzati Ügynökség tulajdonosi jogait újra közvetlenül Rogán Antal miniszter gyakorolja, és nem az egyébként szintén alája tartozó Digitális Magyarország Ügynökség.

Varga Mihály cáfolja Matolcsy Györgyöt, a miniszter szerint nincs válságban a gazdaság

Megunhatatlan: “Ne hallgassatok a vészmadarakra, minden a legnagyobb rendben! Tökéletesen egyetértek őfelségével!”

Hivatalos utak-e Orbán Viktor katari meccsnézős repülőútjai?

Orbán Viktor a múlt héten két alkalommal is elutazott Katarba, hogy a helyszínen nézhesse meg a futball-világbajnokság záró meccseit. A vasárnapi döntő után a 24.hu újra megkereste Havasit, hogy a két meccs megtekintése hivatalos útnak minősül-e. Azt is megkérdezték, hogy ha nem, milyen elszámolással fizetik a miniszterelnök által használt gépeket. A miniszterelnök szóvivője egyelőre nem reagált kérdésükre, ahogyan a FIFA médiaközpontja sem, amelynél azt tudakolták meg, pontosan milyen meghívása volt Orbán Viktornak.

A felújított műtőbe menekült az államtitkár a díszvendégekkel

A Kútvölgyi kórház felújított műtőjébe újságírókat nem, csak díszvendégeket engedtek be kedden. Takács Pétert, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkárát hiába próbálta megszólaltatni az RTL Híradója az egészségügy újabb átalakításáról, vendégeivel sürgősen a műtőbe kellett mennie, utána pedig várta „a jogalkotási hajrá”.

700 millióért akar megvenni a Borkai-féle szexvideón szereplő Rákosfalvy Zoltántól egy műemléképületet birtokló céget a győri önkormányzat

A vásárlási terv elviekben nem is az ár, illetve az eladók személye miatt okoz meglepetést, hanem azért, mert a Győr-Szol elég rossz anyagi helyzetben van, 2021-ben például kétmilliárdos volt a vesztesége, majd idén szeptemberben 2,5 milliárdos hitelt vettek fel.

Közpénznek látszó forrásokból is terjeszkednek külföldön magyar ingatlanos cégek

Részben közpénzt használnak az új piacok meghódításához: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Kötvényprogramját. A cikkben emlegetett Jellinekről még itt:

Másfélszer annyit szed be az áramért a Jellinek Dániel-féle Indotek, mint a szolgáltató

Az energetikai szakértő szerint ez tisztességtelen piaci magatartás. A cég azt közölte: negyedévre előre vásároltak áramot, ezért drágább, mint a szolgáltatónál.

Robbanás történt az Európába tartó legfontosabb orosz gázvezetéken

Három ember életét vesztette, egy ember pedig megsérült egy hétfő délelőtti robbanásban, mely megrongálta egy Európába Ukrajnán keresztül földgázt szállító vezeték közép-oroszországi szakaszát.

A végére egy jó hír:

ALAP néven új magazin indul

Az aktuális emberi jogi kérdésekkel foglalkozó színes nyomtatott magazint az Amnesty International Magyarország jogvédő civil szervezet adta ki. Elő számában olyanok írtak, mint TGM, Törley Kata vagy például Ferge Zsuzsa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.