2022. december 16., péntek

ORBÁN RENDET RAK BRÜSSZELBEN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.12.16.


Mint valami erkölcsi bajnok, látnok és próféta, de nem utolsó sorban akárha Európa rendőre, jelentkezett be Orbán Viktor drámai, s egyben öntelt hangon Brüsszelből tegnap az ő népének, miszerint: „Mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel”, illetve még akárha kápó, hogy „ideje lecsapolni a mocsarat itt, Brüsszelben”, és még bővebben: „sokak szerint a szálak a legmagasabb szintig vezetnek”. Holott, mint tudjuk eleddig nem bizonyítottan, mert az majd a bírósági tárgyalás előtt lesz, hanem alapos gyanúval Eva Kaiili EP alelnököt tartóztatták le, aki viszont szocialista.

Ez így együtt olyan Orbánnak, mint a gyerekeknek a cukorkaboltban, esetében azonban korrektebb, mint disznónak a ganyéban, aki felvisít az ő szájával, miszerint szüret, sőt, toppant is a csülkével, hogy csak úgy fröccsen a szar. Orbánnak ebből a megszólalásából felrémlik két mocsok lapja, az Origo és a Pesti Srácok, ezek szoktak ezen a nívón és ebben a stílusban úgymond leleplezni. Sejtetésekkel konkrétumok nélkül, ahogyan most a gazdájuk, hogy „mindenki tudta”, meg „sokak szerint”, ami után óhatatlanul adódik a kérdés, kik azok a mindenkik és sokak, de erre soha a büdös életben választ nem kapunk.

Mivelhogy ilyenek nincsenek. Az Unió egyébként mindezek ellenére köszöni és jól van, Kaiilit letartóztatták, jogait megvonták, működnek a dolgok, ahogyan az ilyen sajnálatos esetekben működniük kell. A folyamatok mára odáig jutottak, hogy a katari érdekképviseletek be sem tehetik a lábukat az Európai Parlament területére, mert a korrupcióhoz minimum két fél kell, és a szocialista Kaiilin kívül az arabok adják a másikat. Orbán egyébként Katarból érkezett Brüsszelbe mocsarat csapolni, abból a Katarból, ahol, hogy a futballkirándulását takarja, „megbeszélést folytatott Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani miniszterelnökkel”.

Szijjártó is ott járt egy másik röpülővel, és olyan győzelmi jelentésekkel tért haza, hogy majd egyszer, ha minden jól megy – tehát soha – kies hazánk gázt fog vásárolni az araboktól. Hogy Orbán mit tárgyalt katari kollégájával, azt nem kötötték az orrunkra, így akár azt is feltételezhetnénk, elmesélte neki, kiket fizettek le az EU-ban meg a FIFA-ban, ami nem valószínű, csak így már ennek az egésznek is szaga van. Nem most érezzük először a katari bűzöket, hanem akkor is előtörtek, amikor jópár, sok pénzzel csábított sztár kijelentette, ő ugyan ott föl nem lép emberi jogi aggályok miatt. Orbán viszont vigyorogva tárgyal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.