2022. december 17., szombat

PINTÉR ÉS A DIÁKOK

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2022.12.17.


Pintér Sándor, a röneszánsz miniszter, aki mindenhez is ért az egészségügyön át a rendőrségen keresztül az oktatásig, nem érti az életet. Megrekedt harminc évvel ezelőtt, bár az sem biztos, hogy akkor birtokában volt a világ bonyolultsága ismeretének. Egy vezérlő eszme maradt meg benne, hogy rendnek kell lenni, ezt a rendet pedig a feljebbvaló diktálja. Ha azt mondja, hogy fogkefével kell klozettot pucolni, akkor azzal kell, értve vagyunk, elvtársak. Ez egy zupás őrmester nívója, ami ma már sem a katonaságnál, sem a rendőrségnél nem szabadna divat legyen, de Pintér itt tart. Ráadásnak még az oktatást is irányítja.

Ilyen szellemben meg készségekkel, és ez tragédia az egész országnak. S hogy mennyire, arra példa az aktus, amikor tegnap pedagógusokkal találkozott, amiről előre sem lehetett tudni, miért történik, utólag pedig kiderült, hogy előtte is igazunk volt. Pintér Sándor, ahogyan a világot nem érti, úgy nem fogja fel abban a pedagógustüntetés lényegét. Annyi jutott el szűkös tudatáig, hogy valami pénzről van szó, nem érti, hogy sokkal többről, és azt sem, hogy ebbe hogyan keverednek bele a diákok, és egyáltalán ők mit is akarnak. Pintér Sándor maximum egy rossz rendőr, s akkor megengedőek vagyunk.

Mert ha jobb zsaru volna, nem lovagolna azon, hogy egy tüntetésen csúnyán beszélnek, illetlen szövegű transzparenseket cipelnek. Például Orbán csürhéje is mire volt képes a vezér utasítására annak idején a tévé székháznál, ehhez képest a pedagógustüntetések a babazsúr kategóriájába tartoznak. Pintér Sándor tegnap egyeztetés ürügyén hívott el pár pedagógust magához, viszont semmiféle egyeztetés nem történt, hanem a maga módján az orruk alá dörgölte, hogy rossz tanárok, és a diákjaik akasztófára valók. Diavetítést tartott ugyanis a tüntetéseken lefényképezett kemény hangú, elkeseredett táblákról.

„Ezek az önök diákjai” tette hozzá, miközben kattogott a diavetítő váltogatva a lefényképezett feliratokat, ilyen szövegekkel: „Nyugi Pintér, én is hülye vagyok matekból”, „De szép macska vagy Sanyi”, illetve a sommázat, „A kurva anyátok”. Sőt volt még kioktatás is mondatelemzéssel, illetve számlálással, hogy hány trágár szó szerepel egyetlen mondatban, valamint a megrovó kioktatás, hogy „Ezek az önök diákjai”. Igen. És a mieink is. Büszkék vagyunk rájuk, mégpedig azért, mert volt merszük szétszaggatni azt a hatalomnak tetsző birka-diákképet, amelyben a nemzet kis magyarjai elsőáldoznak, illetve bégetve tapsolnak Orbánnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.