2023. január 12., csütörtök

VAN EGY FOGADÁSUNK, HOGY AZ ERASMUS MIATT SEMMIT NEM VÁLTOZTATNAK, LEGFELJEBB MÉG TÖBB FIDESZEST ÜLTETNEK BE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.01.11.


...Még az sem kizárt, hogy az Orbán-rezsim kifejezeten örül , hogy a magyar felsőoktatásból diákok, tanárok, kutatók tízezrei nem találkoznak a nyugati felsőoktatási rendszerrel, a szabadsággal, és nem fertőződik meg az átkos nyugati ideológiákkal, mint a jogállamisággal, az emberi jogokkal, a sokszínűség támogatásával, és a Magyarországon már tiltott tudományágakkal. Így megszűnik a fideszes irányítás és kontroll alá rendelt magyar felsőoktatás és tudományos élet szabad világgal való kapcsolata és befolyásolása. Visszazuhannak a rendszerváltás előtti állapotba.

Nem is kívánhattak jobbat, mint a Erasmus végét, ami teljes mértékben belevág a rendszer koncepciójába, és a kifogásolt átszervezések logikájába. Mivel minden az övék, a fideszes vezetők részére tudnának bárhonnan pénzt lopni, nem feltétlenül kellene az egyeteme kuratóriumaiba ültetni őket. Ennek ideológiai céljai vannak, ez a diktatúra fontos eszköze. Emiatt sem fognak semmit tenni a helyzet megváltoztatása és az Európai Uniónak való megfelelés érdekében. De dacból sem, mert ha ki kell léptetni fideszeseket, akkor Orbán meghosszabbítja a kurátorok listáját Lovasberényig.

A forgatókönyv pedig ugyanaz lesz: először félreértésről beszélnek, aztán “Brüsszelt” fogják hibáztatni és gyalázni, magyarellenesség tűnik majd fel a háttérben, illetve a nemzeti önállóság sérelme, az uniós gyarmatosítás, beavatkozás Magyarország belügyeibe, Soros és a liberálisok támadása és kényszerítése a nemzeti érdekekkel szemben. A hívek azonnal mellé állnak az újabb sérelemnek, a rendszer még stabilabb lesz tőle, mert a közös ellenség gyűlölete erősebbé teszi a kohéziót, és az átlag fideszesek többsége nem érdekelt az Erasmusban.

Akik ennek a kárvallottjai lesznek, azok morognak, hőzöngenek kicsit, aztán lenyelik, beteszik az Erasmust is a CEU, az MTA, az SZFE, s a “kiszervezett egyetemek” mellé a zsákba. Aki pedig teheti, az csatlakozik azokhoz, akik elhagyják az országot. Ők lennének az ország jövője, szürkeállománya. Értük senki nem ejt könnyet, a NER arisztokráciája a legkevésbé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.