2023. február 28., kedd

A DK ÚJ VALLÁSA ÁLDOZAT NÉLKÜL ÍGÉR MEGVÁLTÁST, A REMÉNNYEL FELSZÁMOLJA AZ ELLENÁLLÁST A NER-BEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2023.02.28.


Márki-Zay ámokfutása után az ellenzékbe vetett utolsó remény akkor foszlott szanaszét, amikor a legnagyobb ellenzéki párt létrehozta a maga pártállami “árnyékkormányát”, amelyben kizárólag a DK megbízható pártkatonái kaptak helyt. Ezzel kinyilvánították, hogy képtelenek az egész magyar társadalmat megszólítani, összefogni, minden demokratikus erőt, polgárt egyesíteni és befogadni. Naiv emberek azt gondolhatták, hogy ennél belterjesebb és szörnyűségesebb már csak a párt szektatévéje lehet. De tévedtek, mindig van lejjebb: a szektás párt önmagára ismert és vallást alapított.

A párt elmulasztotta időben kirúgni azt a kommunikációs menedzsert, aki most a reményt hirdeti az orbáni fasizmus reménytelenségében, s ezzel a maradék ellenállást és harci kedvet is kioltja az emberekből. Ahol van remény, ott az emberek nem lázadnak fel, nem elégedetlenkednek, hanem megnyugszanak. Ha van remény, akkor minden rendben van. A DK a kommunikáció történetének legabszurdabb jelszavával indított kampányt egy fasiszta diktatúrában: “Elhozzuk a reményt!” Ilyen nevetségesen ostoba jelszóval még nem próbáltak ellenállásra buzdítani, mióta világ a világ.

A remény az vallás, amely hitre épül. A hit a reménylett dolgok valósága, a nem látott dolgokról való meggyőződés, mondja a Zsidókhoz írt levél. Nincs remény hit nélkül, ahol pedig hit van, ott vallás van. Ahol vallás van, ott valamilyen isten és megváltó van, méghozzá az a személy, aki elhozza a reményt. Benne kell hinni. A kereszténységben ez a személy Jézus Krisztus. A DK vallásában Dobrev Klára. Ő az, aki elhozza a reményt. De miben reménykedhetünk, azon kívül, hogy Dobrev Klárában? Van valami kész program, amivel szétzúzza és felszámolja Orbán fasiszta diktatúráját?

Nem, ilyen programja nincs, legalábbis ahhoz képest nincs, ami eddig is volt. Orbán kirakatparlamentjében maximalizálni a mandátumokat (és a vele járó pénzt), ennek érdekében rá kell szavazni. Olyan választási rendszerben, amely kizárja azt, hogy Orbánt demokratikus választáson lehessen leváltani. Dobrev Klára viszi a reményt szét az országban, amelynek lényege az, hogy ha valamilyen csoda folytán Orbán magától eltűnik a világmindenségben, a rendszere egy másik csoda folytán magától megszűnik, akkor Dobrev Klára a remény, hogy európaivá tegye Magyarországot.

Ebben kell hinni, ebben kell reménykedni. Dobrev Klára megváltóként nem győzi le az ördögöt, hanem az ördög valamiféle eltűnése után kínál reményt. De amíg Orbánt valamilyen épkézláb és valódi elképzelés alapján nem tartóztatják le, mint puccsistát és köztörvényes bűnözőt, a rendszerét és az alaptörvényét nem nyilvánítják törvénytelennek és nem szüntetik meg egy tollvonással, addig Magyarország számára nincs remény. Ha ez magától megtörténne, akkor már Dobrev Klára nélkül is lenne remény, de addig nincs remény semmire.

A megváltás nem az Orbán utáni életre vonatkozik, hanem az Orbántól való szabadításra. Erre nincs semmi remény, mert Orbán ennek minden békés, demokratikus útját lezárta. Az igazi reményt az hozná el, aki Orbán és bűnszervezete eltakarításának járható útját mutatná be. Ezért Dobrev Klára saját messiási szerepét túlságosan előre hozta, amikor még semmi remény arra, hogy ő színre lépjen, mint messiás. Az ő messiási szerepe nem az lenne, hogy majd Orbán után ígér valamit, hanem az, hogy Orbánt megdönti. De nem az orbáni választásokon, mert az bullshit, az hazugság.

Dobrev Klára egy korrekt messiás, mert legalább nem ígér semmi olyat, amit nem tud betartani, ezért messiási körútjain nem is mond semmit arról, hogyan kerül majd Orbán helyére. Majd kerül. legyen ennyi elég. Ebben kell a DK vallás híveinek hinni. A remény az, hogy ha nem részletezett módon egyszer Orbán felszívódik, akkor egy emberséges és európai demokrácia veszi kezdetét, mert azt Dobrev Klára hozza el. A mennyben már jó lesz. Ez az ígéret, és ez szép remény. De az oda vezető utat a DK messiása nem mutatja meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.