2023. február 28., kedd

A LEGOLCSÓBB AJÁNLATTEVŐT KIZÁRTÁK, A 4IG NYERT, AZ OLAF BESZÁLLT

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2023.02.28.


A Telex információi szerint a magyar állami szerveket is meglepte, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) február 23-án sajtóközleményben jelentette be, hogy lezárt egy magyar vonatkozású vizsgálatot. Hogy pontosan melyik ügyet vizsgálták, azt nem közölték, csak annyit, hogy a magyarországi digitális projekttel kapcsolatos vizsgálat után több mint 3,6 millió euró (1,36 milliárd forint) uniós támogatás visszafizetésére tettek javaslatot.


Mi lehet az ügy?

Először egy olvasónk jelezte, hogy szerinte az EFOP-3.2.4-16-2016-00001 „Digitális kompetencia fejlesztése” című projektről lehet szó, hiszen a közlemény minden paramétere illik az eljárásra. Az ügyről minden dokumentum elolvasható az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer honlapján.

A közbeszerzés 2018 végén, vagyis több mint négy éve indult. Az EU jó érzékkel már a Covid előtt is fontosnak tartotta az iskolák digitális képességeinek fejlesztését, így azt is, hogy a magyar iskolákban legyen a black board mellett egy white board is, vagyis a hagyományos, krétás tábla mellett egy olyan okos fal (interaktív panel) is, amely nagyban segíti a modernebb, a digitális oktatást. A Klebelsberg Központ projektje így tagadhatatlanul nagyon hasznosnak tűnt, az külön szerencse volt, hogy a fejlesztések már a Covid előtt elindultak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.