2023. február 9., csütörtök

AMÍG ORBÁN HATALMON VAN, EGYÜTT KELL ÉLNÜNK AZZAL, HOGY INFORMÁCIÓKAT SZIVÁROGTATHATNAK KI MOSZKVÁNAK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2023.02.09.


Tarjányi Péter nem lepődött meg azon, hogy az Európai Parlament magyarországi ügyekkel foglalkozó jelentéstevője szerint a magyar titkosszolgálatok szivárogtathatnak az oroszoknak, noha utóbb Gwendoline Delbos-Corfield finomította kijelentését. A biztonságpolitikai szakértő felidézte, hogy már régebb óta sokan állítják: a katonai és polgári titkosszolgálatoknak nagyon meg kell gondolniuk, milyen információkat osszanak meg a magyarokkal, tartva attól, hogy ezeknek jó része Oroszországban vagy ahhoz közel landol. Mint mondta, sok furcsaság történt és történik, amelyek ezeknek a vélekedéseknek alapot adnak. „Ám amíg ez a kormányzat van hatalmon, együtt kell élnünk ezzel” – mondta.


Ahogy arról – a Euronews alapján – a Hírklikk is beszámolt, Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus, az EP magyarországi jelentéstevője több mint kínos véleményt mondott az Orbán-kormány tevékenységének egy szeletéről. A brüsszeli városházán megrendezett „Városok a jogállamért” rendezvény egyik panelbeszélgetésén arról beszélt, hogy a magyarországi fejlemények nem csak a korrupció és a demokrácia szempontjából aggasztók, hanem azért is, mert a magyar szakszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak, ami biztonsági kockázatot jelent. „Szeretnék kitérni a geopolitikai helyzetre, ahol ma Magyarország konkrét veszélyt jelent. Ez nem csak a politikai harcról szól. Nem értem, hogy az Európai Tanácsban a többi tagállam miért nem reagál” – szögezte le, kifejtve: „évek óta tudjuk, hogy a kormány szervei, a titkosszolgálatok az oroszoknak szivárogtatnak”.

Delbos-Corfield szerint naponta születnek cikkek arról, mekkora veszélyt jelent Oroszország a régióra, de arról senki nem beszél, hogy ebben részt vesz egy uniós ország is.

Tarjányi Pétertől szerettük volna megtudni, mint biztonságpolitikai szakértő, hogyan értékeli a jelentéstévő szavait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.