2023. február 23., csütörtök

APRÓPÉNZÉRT KERÜLT A NER KEZÉBE EGY VOLT TUNGSRAM-INGATLAN, KÉT MÁSIKRA IS EZ A SORS VÁRHAT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2023.02.21. és 22..


Többszáz millió forint adósságot fizettek ki, hogy eladhatóvá váljon két budapesti Tungsram-ingatlan. A vásárló egy kormányközeli cég, ami a gyár egykori hatalmas váci ingatlanát négyezer forintos négyzetméteráron szerezte meg. Sem a Tungsram, sem a vevő nem válaszolt a kérdéseinkre.


Állami támogatással épített vertikális farm, stratégiai célok megvalósítása a FuturAqua Nyrt.-vel, startupokkal közös fejlesztés – hírek a Tungsramról még a 2021-es év elejéről. A cégről akkor csak pozitív hírek jelentek meg. A háttérben viszont már valami mozgolódott, ez derül ki az immár felszámolás alá került cég ingatlanjairól.

A Tungsram cégcsoport számos leányvállalattal rendelkezik. Az ingatlanokat kezelő Tungsram Ingatlan Kft. 2019-ben mintegy 12,4 milliárd forintnyi ingatlanvagyont beolvadásos kiválással átadott a Tungsram Operations Kft.-nek. Mindegyik cég tulajdonosa Jörg Bauer a Tungsram Group Zrt.-n keresztül. Az ingatlanos kft. 2019-es beszámolójában az áll, hogy a „Tungsram Ingatlan Kft-ből beolvadásos kiválással 3 működő ingatlan kivételével a többi ingatlan átkerült a Tungsram Operations Kft-ba. Az év során 2 ingatlant értékesítettünk.”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.