2023. február 8., szerda

VARGÁNAK NEM ÁLL MÓDJÁBAN

REZEDA VILÁGA
Szerző: Rezeda
2023.02.08.


Varga J. minisztert eléggé bőbeszédűnek ismerjük, amikor Brüsszelről van szó. Árad belőle a mondanivaló, dől a szó jogállamról, annak értelmezhetetlenségéről, kettős mércéről, boszorkányokról és azok üldözéséről. Egyáltalán, ha Brüsszel anyukájáról van szó, akit szidni kell, akkor be nem áll a szája. Szinte naponta tapasztalhatjuk ezt, a legkreténebb és legaljasabb vonyításokat rendre meg is énekeljük. Varga nacsasszonyt ilyen sokbeszédűnek ismertük meg, és így nem szeretjük. Viszont nem nagyon kellene már a hivatalában lennie, ha olyan jogállamban élnénk, amelynek definícióját az állítólag jogász végzettségű Varga nem ismeri. Már rég le kellett volna mondania.

Elég csak arra utalnunk, hogy a Völner, plusz a Schadl, illetve az általuk megtestesített mocsok.

Jegyezzük meg mindenek előtt, hogy a Fidesz és Varga szerint Brüsszel a korrupció mocsarában bűzölög, és, mint azt Orbán Viktortól magától tudjuk, pártunk és annak jeleseinek Istentől elrendelt feladata az, hogy ezt a televényt lecsapolják, és a magyari erkölcs hűs szellőivel felszárítsák. Varga tehát fújja is ezeket a szeleket bőszen, kifogást viszont csak annyit találhatunk a misszió ellen, hogy a nacsasszony nyakig ül a szarban, s hogy a feje még kilóg belőle, az azért van, mert Orbán húzza őt felfelé a hajánál fogva. A Völner-Schadl buliról egyre vadabb dolgok derülnek ki. Az jelesül többek között, hogy a „jó miniszterasszony” is tárgyalt az érintettekkel.

Ha csak receptet cseréltek, akkor is az a minimum, hogy a mocskos ügy jó része a Varga által vezetett intézmény (minisztérium) falain belül zajlott, így tehát minden jóérzésű emberben felvetődik az egy igazán fontos kérdés, hogy akkor most mi van. Bugyuta példa, de éppen ezért megfelelő, hogy a távoli és érthetetlen Japánban, ha egy percet késik a szupervonat, már lemond a közlekedési miniszter. De nem kellene ennyire messze mennünk, hogy mi minden piszlicsáré ügyek miatt van szokásában minisztereknek lemondani még a rothadó Nyugaton is. Ezzel szemben minálunk Varga ül a bársonyszékében, és hallgat.

Már ez önmagában mutatja, milyen hely az, ahol élünk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.