2023. március 28., kedd

ITT AZ ÚJABB TÉBOLY: ORBÁN ELUTASÍTJA A NEMI EGYENLŐSÉGET, EMIATT VÉTÓZ AZ EU-BAN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2023.03.27.


Az Európai Unió 79 afrikai, karibi és csendes-óceáni állammal készül megállapodást kötni a lejárt Cotontou-egyezmény helyett, amelyet a nyár elejéig el kellene fogadni. Az egyezmény nagyon fontos pontokat tartalmaz Európa és 79 ország viszonyában, egyebek mellett a bevándorlással kapcsolatban is. A megállapodás egyik fényes bizonyítéka annak, hogy az Európai Unió nem egy átjáróház, ahogy azt Orbán próbálja mutatni, mert a szerződés arról is rendelkezne, hogyan toloncolják vissza azokat az illegális migránsokat, akik nem menekültek és nem jogszerű bevándorlók.

A megállapodást azonban megint egyedül Magyarország (értsd: Orbán) blokkolja, mert az EU és a 79 ország sokrétű együttműködése keretében rendelkezik arról, hogy “a szakpolitika minden területén biztosítják a nemi egyenlőséget (gender equality).” Ez azt jelenti, hogy ezekben az országokban is törekednek arra, hogy nemi alapon ne diszkrimináljanak senkit, attól függetlenül, hogy valaki nő vagy férfi, vagy bármi más, ne legyenek kevesebb jogai, hanem a nemi egyenlőség érvényesüljön. Ebbe beletartozik az is, hogy nemi alapon semmiféle jogi egyenlőtlenség ne legyen.

Ez nyilvánvalóan sokat jelentene a 79 országban élő nőknek, akiket hagymányosan elnyomnak és egyenlő jogaiktól megfosztanak ezekben az országokban. Orbán fasiszta rendszere azonban a “gender” szó nyomán ebbe belelátja a homoszexuálisok jogegyenlőségét, a melegjogokat és a transgender embertársaink egyenlő jogait is, ami ennek szerves része, amit az orbáni fasiszta ideológia elutasít. Orbán az Európai Unióban nyíltan hirdeti és képviseli a nemi egyenlőtlenséget és jogfosztást. A vétójogát pedig arra használja fel, hogy ezt a fasiszta jogtiprást ráerőltesse az EU-ra.

Ez a legdurvább visszaélés azzal, hogy a nemi egyenlőség elutasítása, az uniós jogok és értékek lábbal tiprása miatt Orbánt nem tudják kitenni az EU-ból, s a vétójogát arra használja, hogy az EU alapjait megkérdőjelező fasiszta ideológiáját rákényszerítse a demokratikus országok közösségére. Ez abszurdum. Orbán a nemi egyenlőség tagadásával nem is lehetne az Európai Unió tagja, de ez nem elég, még terrorista módjára zsarolásra használja a vétójogát, ezt a törvénytelenséget rá is akarja kényszeríteni az Európai Unióra.


A fasiszta magyar állam szerint meg kell változtatni a nemi egyenlőségről szóló szöveget úgy, hogy az a fasiszta magyar államnak is megfeleljen. Ez azt jelenti, hogy a nemi egyenlőségről az EU-ban csak úgy lehet gondolkodni, és csak olyan megállapodásokat lehet kötni, ami összhangban van egy embertelen, jogtipró fasiszta ország ideológiájával, különben az EU nem köthet megállapodást 79 országgal. Vagy le kell mondania arról, hogy a nemi egyenlőséget képviselje a 21. században. Holott nemi identitásától függetlenül minden embert azonos jogok illetnek meg. Orbán ezt tagadja.

Esetleg bele kell írni a megállapodásba a fasiszta magyar alaptörvény szövegét, hogy az “apa férfi, az anya nő”, és egész Európának le kell köpnie, meg kell tagadnia önmagát, a saját polgárait, hogy az Orbán Viktor felcsúti fasisztának is tetsszen. Hát ez az Európai Unió válsága, hogy ezt a fasiszta oroszkeresztény náci görényt nem képesek kitenni, őt kell kerülgetni. Orbán miatt ki kell találni, hogy a fasiszta Magyarország aláírása nélkül hogyan tud az Európai Unió valamennyi többi országa megállapodást kötni a közös értékei és jogelvei alapján 79 másik országgal.

Szerény véleményünk szerint a nemi egyenlőség tagadása miatt Orbán ellen bírósági eljárást kellene indítani, elfogatóparancsot kellene kiadni, mert az Európai Unió területén a nemi egyenlőség megvonása jogsértés és súlyos emberi jogi bántalmazás. Nem azon kellene gondolkodni, hogyan cselezzék ki ezt a fasiszta törpét, hanem azon, hogy a letartóztatásáról lemondjanak-e, ha kilép azonnali hatállyal önként – barbár ősember létére – a nyugati civilizáció közösségéből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.