2023. április 13., csütörtök

BOCS, INKÁBB EGY FIATALT VÁLASZTOTTUNK

TELEX
Szerző: PATAKFALVI DÓRA
2023.04.13.


„50-55 év közötti szuper nyugodt és megbízható pénzügyi vezető kolléganőt keresünk a Déryné kötelékébe, teljes betanítással, nagy megbecsüléssel a nyugdíjig.”


Kovács Kristóf, a budai Déryné bisztró tulajdonosa nem tudhatta, hogy nyilvános posztjával éppen egy formálódó Telex-cikk közepébe talál bele. Kérdésünkre azt mondja, a nyugdíjba menő, előző pénzügyesük helyére keresnek hasonló munkaerőt. A bisztrótulajdonos szerint mindez a társadalmi szerepvállalásuk része is, de a személyes tapasztalatai is nagyon jók az 50 évesnél idősebb korosztállyal. „Sokat látottak, ugyanakkor higgadtak, bölcsek és rendkívül jó emberismerők. Ezen felül az érzelmi életük is stabil és jól ismerik önmagukat. Ugyanilyen higgadtak a munkahelyváltásban is, és nagyon megbecsülik a helyüket.”

A pozitívan diszkriminatív felhívásra négy nap alatt több mint 100-an jelentkeztek. Akik viszont lemaradnak az állásról, ki tudja, mikor kapnak újra hasonlóan jó ajánlatot. A nyugdíjba vonulás előtti utolsó tíz évben ugyanis meglehetősen sebezhetővé válik azok helyzete, akik az állásuk megszűnésével vagy egyéb más okból váratlanul a munkaerőpiacon találják magukat. Cégével, az LHH Magyarországgal Juhos Andrea több ezer olyan ember karriermenedzsmentjét látta el az elmúlt közel 25 évben, akiket addigi, jellemzően multinacionális vállalatuk leépített. Az évek alatt pedig felfigyelt egy ellentmondásos jelenségre.

„Magyarországon a vállalatok többsége arra panaszkodik, hogy nem talál embert a meghirdetett pozíciókra, mégsem gondolkodnak az ötvenöt év feletti korosztályban. Pedig a vezetők a személyes tapasztalatok alapján általában nagyon jó véleménnyel vannak az ötven-ötvenöt pluszos munkavállalókról, amikor viszont azok új állásra jelentkeznek, rendszeresen falakba ütköznek, legtöbbször még csak interjúkra sem hívják be őket.”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.