2023. április 4., kedd

CSABA LÁSZLÓ: A TÉVÚT ISKOLAPÉLDÁJA, HOGY MAGYARORSZÁG AKKUNAGYHATALOM LESZ

HÍRKLIKK
Szerző: HírKlikk
2023.04.04.


Csaba László közgazdász, akadémikus hosszan fejtette ki véleményét a magyar gazdaság helyzetéről, az akkumulátorgyártásról, az inflációról, a jegybank és a kormány elmérgesedett vitájáról, a Népszavának adott interjú során.


Csaba László a Népszavának elmondta, bár látszólag nincs olyan nagy baj, mert a mutatók, elemzések nem sokkal rosszabbak, mint a tavalyiak, de a valóságban nem jó a magyar gazdaság helyzete. Állítása szerint a kormány olyan döntéseket hoz, amelyeket rövid távú megfontolások alapján tesz, amit a népszerűség szül és nem a szükség, ami talán nem lenne adott esetben olyan népszerű az emberek körében, de hosszú távon az kedvezne az országnak.

„Elakadtunk egy olyan szinten, ahonnan nem tudunk továbbmenni. Ha az előttünk lévő két-három esztendő prognózisait nézzük, akkor a hibák a szembetűnőek, s nem az erős pontok. A forráselosztás rendszere kevéssé hatékony, a tőkepiaci rendszer nem működik jól, ennek következtében a fogyasztás nem tud igazán bővülni, vagyis a felzárkózásra most nincs esély” – fogalmaz a szakértő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.