2023. október 13., péntek

JÓL MEGVERTÉK AZ ÁLLAMPAPÍRT EZEK A BEFEKTETÉSEK - BŐVEN INFLÁCIÓ FELETT HOZTAK A KÖTVÉNYALAPOK

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: LOVAS JUDIT
2023.10.13.


Bár a szeptember nem igazán kedvezett a hazai kötvényalapoknak, éves szinten 20 százalék feletti hozamot lehetett elérni a hosszú kötvényekbe fektető befektetési alapokkal, de a rövidkötvény-alapok is messze a lakossági állampapírok hozama felett fialtatták a pénzt.


A szigorúbb jegybanki iránymutatások és a vártnál jobb gazdasági adatok miatt szeptemberben a hosszú hozamoktól vezetve a hozamgörbék új csúcsokra emelkedtek és meredekebbé váltak a fejlett piacokon. A német és az amerikai kétéves hozam is közel 20 bázisponttal nőtt a hónapban, és 3,20 százalékon, illetve 5,05 százalékon zárt. A tízéves hozamok már 45 bázisponttal nőttek - az amerikai 4,57 százalékon, a német 2,84 százalékon zárt –, utoljára a 2010-es évek elején láttunk ilyen szinteket – írja az OTP Alapkezelő havi portfoliójelentésében.

Az augusztusi amerikai inflációs adat 3,7 százalék lett, a maginfláció 4,3 százalék maradt. Az euró-zóna inflációja szeptemberben 4,3 százalékra, a maginflációs mutató 4,5 százalék esett. (A cikk a Befektetési alapok rovat része, a hozamokat ott megtalálja.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.