2024. január 29., hétfő

AZ ELMÚLT HÁROM NAPBAN 15 ÚJABB KIJELÖLÉSSEL LETT GAZDAGABB A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY

FACEBOOK
Szerző: DR. KUNETZ ZSOMBOR
2024.01.27.



Az elmúlt három napban 15 újabb kijelöléssel lett gazdagabb a magyar egészségügy.
Van ahol csak két órára, vagy hat órára áll meg az élet informatikai leállás miatt, és van ahol visszavonásig.

A Szent János Kórház februárban sem tudja ellátni egyebek mellett az ittas sérülteket.
A Somogy Megyei Kaposi Mór Kórház nem tud néhány napon bronchoszkópos ügyeletet adni humánerőforrás-hiány miatt, a betegeket Pécsre, illetve Zalaegerszegre kell vinnie a Mentőszolgálatnak. A Békés Megyei Központi Kórház év végéig nem tud paradontológia (fogászat) járóbetegellátást nyújtani. A Marcali Kórház ugyanígy foglalkozás-egészségügyi ellátást nem tud biztosítani. A Balassagyarmati Kórházban a dento-alevoláris sebészet (szájsebészeti ellátásforma), a reumatológiai-, a gasztroenterológiai szakrendelés és a fájdalomambulancia is bedobta a törülközőt. A Komáromi Kórház a gyermek-nőgyógyászati szakrendelést nem tudja biztosítani.

A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban a CT hibásodott t meg, ahogyan a Gyöngyösi Bugát Pál Kórházban.

A Bajcsy Kórházban az akut ERCP vizsgálatot igénylő gasztroenterológia ellátás állt le egy napra, eszköz meghibásodás miatt, ezt gyorsan megoldották.

Januárnak még nincs vége, eddig 35 kijelölő határozat, vagy annak módosítását tette közzé az NNK, ez azt jelenti, hogy legalább ennyi ellátási forma szűnt (egy-egy kijelölő határozat többet is érint) vagy szűnik meg hosszabb rövidebb ideig különböző intézményekben.


Lásd még:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.