2024. január 2., kedd

MEGÁLMODNI MAGYARORSZÁGOT – 2024-ES ÉVINDÍTÓ

VÁLASZ ONLINE
Szerző: STUMPF ANDRÁS
2024.01.02.


Egy évvel ezelőtt annyira pontosan láttuk előre, ami történni fog, hogy most sem ugrunk el a feladat elől: 2024 első munkanapján a hagyományt folytatva ismét belenézünk kristálygömbünkbe. Megjósoljuk választások eredményét és azt is, milyenek leszünk idén. Egyúttal elmondjuk, mi dolgunk ezzel az országgal, a hazánkkal akkor, amikor fennáll a veszélye, hogy becstelen, dögevő nemzetté leszünk. Évindító.

Nehéz súly nyomja a vállunkat. Szinte éget minket a ránk szegeződő, megannyi tekintet. De jaj! Csak magunkra vethetünk ezért! Ha most tömegek várják a Válasz Online próféciáját a 2024-es évvel kapcsolatban, azért egyes-egyedül mi vagyunk felelősek.

Tavalyi évindító írásunk ugyanis túl jól sikerült. Így írtunk napra pontosan egy évvel ezelőtt:

„Az év folyamán egyre több gond jön majd szembe, amelyekért a kormány természetesen nem lesz, nem lehet felelős. Szóval kellenek majd új felelősök. Vagy régi-újak. Bár nem akarunk ötleteket adni, de a külföldről finanszírozott, hazaáruló „dollárbaloldal” mellé idén felsorakoztathatják például a külföldről finanszírozott „dollármédiát”. Akár valami törvényt is hozhatnak ellene – s Góliát tetszeleghet tovább Dávid szerepében. Nemzetiszín jelmezbe öltözve vívhatja tovább látszat-szabadságharcát az általa egyébként totálisan uralt ország virtuális harcmezőin.”

Nos, lett is dollármédiázás ízibe’, azzal indokolt szuverenitásvédelmi törvény is év végére, idén pedig lesz már ilyen hivatal is.

Ájtatos ábrázattal, álszerényen takarózhatnánk most azzal, hogy nem kellett ehhez nagy jóstehetség, sőt nem is az volt soraink mögött, s csupán annyi történt: a kormánypárt a Válasz Online kottájából játszott egész évben (hiába írtuk oda: nem akarunk ötleteket adni). Ebben az esetben viszont részfelelősség terhelne minket a Szuverenitásvédelmi Hivatalért, meg az annak nemsokára élére helyezendő Lánczi Tamásért is – úgyhogy inkább azonnal elismerjük: igen, a kristálygömb itt van a szerkesztőségben.

Meg aztán: megjósoltuk egy éve azt is, hogy mint politikai közösség, mi, magyarok, nem leszünk normálisak 2023-ban. Ha valaki még mindig kételkedne jóstehetségünkben, hát íme, ez történt többek között: lombkorona-sétányt épített a fideszes polgi EU-pénzből, miközben körülötte tarra vágta az erdőt, Budaházy György elnöki kegyelemben részesült és lóháton távozott a börtönből, sosem látott összegeket tüntetett el a NER magántőkealapok és osztalékelsőbbségi részvények segítségével, Dúró Dóra felszólítására Csák János kirúgta L. Simon Lászlót kiállított fényképek miatt, volt aztán itt szuverenitásvédelem és Erdogan, Putyin, meg Alijev érdekeinek védelme a gaz svédek, ukránok és örmények ellen, Vidnyánszky le is mondott meg nem is, a fővárosi választás szabályait fél évvel a voksolás előtt módosították, a Sztárbox című műsorban pedig azzal villogtak művészeink, hogy jól meg tudják ütni egymás fejét…

Hagyjuk is végre azt az átkozott óévet! Jöjjön inkább a vadiúj jóslat!...

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.