2024. január 27., szombat

ORBÁN MÁR CSAK A MAGYAR SZEMÉTDOMBON KUKORÉKOLHAT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2024.01.27.


Orbán Viktor pszichopata külpolitikát folytat, ezzel kapcsolatos elképzelése nem egy stratégián alapul, hanem a személyiségének azon fő vonásain, hogy érzéketlen mind a két szövetség értékeire és céljaira, a többi tagállam problémáira, s a pszichopatákhoz hasonlóan, teljes beszűkültséggel a saját illúzióit próbálja megvalósítani. Hangsúlyozottan nem pszichológiai és/vagy pszichiátriai szempontból közelítve állította ki ezt a „kórlapot” Radványi Miklós a svéd NATO-tagság apropója alapján a miniszterelnökről. A magyar származású konzervatív közíró szerint a méretes magyar fiaskót sokan, sokféleképpen magyarázzák, de senki nem vette komolyan figyelembe Orbán Viktor személyét és személyiségét.

Egyszerűen nincs racionális magyarázat arra, mit akart elérni a magyar kormány a NATO északi bővítésének késleltetésével. Hiszen Finnország csatlakozását döcögősen ugyan, de ratifikálta a magyar Parlament, viszont a svédekkel továbbra is packáznak, noha Orbán is többször megígérte, nem Magyarország hagyja jóvá utolsónak a csatlakozást. Ez nem jött be, Törökország beelőzött. Pedig nyilvánvaló, hogy Magyarországnak, mint a NATO egyik tagországának, a többi harminchoz hasonlóan, elemi érdeke az északi bővítés, az, hogy erősödjön a szövetség, továbbá, hogy legyen egy erős északi frontja, amely megosztja Oroszország politikai és katonai figyelmét. „Ezt nagyon sokan, sokféleképpen magyarázzák, ugyanakkor úgy érzem, hogy senki nem vesz komolyan figyelembe két dolgot: az egyik Orbán személye, a másik pedig a miniszterelnök személyisége” – mondta portálunknak Radványi Miklós.

Ami Orbán személyét illeti: ő már Magyarországon mindent elért, politikailag, pénzügyileg, gazdaságilag és a média szempontjából teljhatalmú úrrá vált, olyan centralizációt hajtott végre, amilyent még Rákosinak és Kádárnak sem sikerült. Mivel pedig Magyarországon mindent elért, amit elérhetett, a szemeit Európára, sőt még azon is túlra is vetette – fejtegette a konzervatív közíró. Szerinte ezért próbált először az EU-ban létrehozni egy szándékai szerint többségi blokkot, de nem járt sikerrel. Ezután megpróbálta és próbálja meglovagolni az úgynevezett amerikai „Trump-lovat”, „ami azonban úgyszintén nem fog neki sikerülni, mert még ha ismét Trump is lesz az elnök, akkor sem fogja azt a politikát folytatni – sem a bel- sem a külpolitikában –, mint amit 2016-2020 között megszokhattunk tőle”...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.