2024. február 3., szombat

DONÁTH ANNA: NOVÁKNAK LE KELLENE MONDANIA, AMIÉRT KEGYELMET ADOTT A BICSKEI GYEREKOTTHON PEDOFIL EXIGAZGATÓJÁNAK BŰNTÁRSÁNAK

TELEX
Szerző: BARNÓCZKI BRIGITTA
2024.02.03.


„Nem tudok napirendre térni Novák Katalin kegyelmével kapcsolatban, amivel kiszabadult a börtönből a pedofilsegítő pedagógus, aki részt vett a bicskei gyerekotthonban történt nemi erőszakok eltussolásában. Egy pedofil bűntársa volt, és most szabad. Még csak büntetett előélete sincs. Miközben a hároméves börtön még csak köszönőviszonyban sincs azzal az iszonyattal, amiben bűnrészes volt. És Novák Katalin a pápalátogatást arra használta, hogy ezt az embert ráeressze a magyar társadalomra” – írta Donáth Anna, a Momentum elnöke a Facebookon arra reagálva, hogy kiderült, a köztársasági elnök a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat.

Donáth Anna szerint a kegyelem „förtelmes döntés”, szerinte Novák alkalmatlan az államfői posztra, és le kellene mondania. „Ilyet egy elnök, egy anya nem tehet” – írta Donáth.


Pénteken derült ki, hogy Novák Katalin tavaly elnöki kegyelemben részesítette a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat.

Novák Katalin hivatala kérdéseinkre annyit közölt, hogy „Novák Katalin elnöksége alatt pedofiloknak nincs és nem is lesz kegyelem. A pedofíliával szemben nincs mentség”, de konkrét kegyelmi ügyekről nem adhatnak felvilágosítást.

Ez történt Bicskén...


Lásd még:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.