2024. február 12., hétfő

MAGYAR PÉTER: ROGÁN ANTALNAK MENNIE KELL

24.HU
Szerző: 24.HU
2024.02.11.


Magyar Péter volt a Partizán vendége vasárnap este, akivel élő videóinterjút készített a csatorna. Mint ismeretes, Varga Judit volt férje szombaton – miután exfelesége lemondott képviselői mandátumáról és visszavonult a közélettől – jelentette be, hogy megválik az állami társaságokban betöltött pozícióitól, továbbá nyilvánosan beleszállt Rogán Antalba.

"Nem kaptam reakciókat. Pár emberrel beszéltem előtte, mindenki óvott tőle"

– mondta Magyar a két Facebook-bejegyzéséről, hozzátéve, hogy régóta gondolkodott azok tartalmán és a lemondásán, de nem tehette meg, amíg a (volt) felesége vezető pozíciót tölt be a rendszerben.

Ki kell mondanom, hogy ez így nem mehet tovább

Magyar hangsúlyozta, hogy egész életét a jobboldali közegben töltötte, barátai is onnan vannak:

"2002-ben Gulyás Gergellyel ott ültünk a miniszterelnök mögött a TF-en tartott beszédén, én onnantól fogva beléptem a Fideszbe, családi indíttatásból is mindig a nemzeti oldalon voltam, a keresztapám Mádl Ferenc"

– mondta, hozzátéve, hogy 2006-ban Gulyással tüntetésekben vettek részt, régóta a Fideszhez kötődik, és reméli, hogy nem számolt fel minden kötődést a nemzeti oldallal. A Miniszterelnökség vezetőjét a barátjának tudja, de legutóbb decemberben beszéltek, vele nem egyeztetett a döntéséről.

"Mindig tudták rólam, hogy én egy kritikus elem vagyok, de csak befelé. Nagyon sok mindennel nem értettem egyet, és ezeket mindig megvitattuk. Orbán Balázzsal, Gulyás Gergővel és másokkal is. Mindig kifejeztem a nemtetszésemet, ha úgy éreztem, hogy nem jó irányba mennek a dolgok, néha egy mosolyt kaptam rá, de mindig megbeszéltük. Csak szép lassan elértünk egy olyan szintre, hogy azt gondolom, hogy ugyan sok minden jó irányba megy az országban, de ennek ellenére ki kell mondanom, hogy ez így nem mehet tovább. Ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink egy családi részvénytársaságban nőjenek fel, akkor változtatni kell"

– mondta a döntése hátteréről, hozzátéve, hogy az utolsó lökést az adta meg neki, ami a hétvégén történt.

A volt feleségével úgy látták, mutatkozik esély, hogy a Fideszben jön egy olyan generáció, amelyik egy idő után átveszik az irányítást. Varga szerinte azért lépett be a kormányba, mert Gulyás Gergely felkérte, és azt látták, hogy van esély erre, hogy jobb legyen a helyzet, és igényt tartanak a szakértelmükre...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.