2024. június 19., szerda

VERGŐDIK AZ IRODAPIAC, CSAK AZ ÁLLAM PÖRGETI, AMI 350 EZER NÉGYZETMÉTERT VÁSÁROL KORMÁNYKÖZELI FEJLESZTŐKTŐL

TELEX
Szerző: BÁNÁTI ANNA
2024.06.19.


Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a Bosnyák téri Zugló Városközpont mellett két másik nagy irodaberuházást is megvásárol az állam. Az így létrejövő kormányzati negyed jóval nagyobb annál, mint amit a Gyurcsány-kormány tervezett, és amit akkoriban a Fidesz kritizált. Az állami részvétel hatalmas segítség az irodákat építő kormányközeli vállalkozóknak olyankor, amikor finoman szólva sem pörög az ingatlanpiac: idén már 15 százalék lehet a kihasználatlanság.


Januárban írtunk arról, hogy NER-es vállalkozóktól bérelhet a MÁV és több állami hivatal: a Telex által megszerzett dokumentumokból az derült ki, hogy a MÁV-csoport, az Állami Számvevőszék, a Nemzeti Választási Iroda és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is a Nádorkertnél épülő BudaParton bérelhet majd irodát.

A megállapodás azért volt nagy jelentőségű, mert az irodaházat fejlesztő Kopaszi Gát Zrt. ezáltal biztosra mehetett, hogy lesz bérlője, ami nagy fegyvertény annak fényében, hogy 2019 óta egyre csökken a budapesti irodák kihasználtsága, 2024 végére már 15 százalékuk állhat üresen. A dokumentumokban szerepeltek olyan bérlemények, ahol már ültetési terv is szerepelt, és az is kiderült, hogy a még fel sem épült házak terveit már a leendő bérlők igényeihez igazítják...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.